Kalajs

Helgen har ruschat förbi, och mest har vi städat, känns det som. Och bakat och lagat mat. Originalplanen var att hinna med allt det där tidigare i veckan, men plan B - att göra allt på lördagen och söndag förmiddag - visade sig också fungera. I eftermiddag fick vi belöningen, för då fylldes huset av massa härliga människor som åt sopplunch och fika tillsammans med oss. Mysigt! Ursäkten var makens födelsedag, men man kan bestämt hitta på så'nt andra gånger också. Det finns så många sköna människor (som Ingemar Olsson sjöng) och oftast behöver man inte söka särskilt långt bort för att hitta dem heller. Glad och nöjd med dagen!

Lite galet kändes det att inte hinna svabba köksgolvet innan folk droppade in (jo, faktiskt, men det är rätt längesedan det gjordes, annars är jag inte så petig), men sedan gjorde det ju ingenting. När det är fullt med folk i vårt lilla kök kan ingen se golvet ändå...

Jo, vi passade på att göra en liten insamlingsgrej också. En kvinna i kyrkan har dragit igång en helbra kampanj; Avstå för att ge. Tanken är att vi med vår överkonsumtion ju bidrar till att förvärra kriser i andra delar av världen, t.ex. just nu svälten på Afrikas horn. Därför kan man välja att avstå något under en period - fika på sta'n, något klädesplagg man faktiskt inte behöver, film ur billiga lådan e.dyl. - och istället ge pengarna dit de behövs bättre. Pengarna går via PMU, som både har ett etablerat arbete och bra kanaler i området, och dessutom ett 90-konto som garanterar att pengarna hamnar där de ska. Enklast kan man sms:a "Avstå" till 72 980, så skänker man 50 kr till de svältande. De pengarna räcker till att ge en familj mat en hel vecka. Bra, eller hur? Och maken avstod helt enkelt från paket för egen del idag, och ställde istället fram en bössa för det här ändamålet.

Jomen. Inte min mest strukturerade text, men iallafall. Da'n gav en god eftersmak!

Kommentarer
Postat av: Birgitta

Tack för förslag på namn till min matta.

Kram Birgitta

2011-10-09 @ 23:24:01
URL: http://birgittavavare.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0