Nähä

Tänkte jag skulle blogga, men inget kom till mig. Lagar mat istället - är man som jag krävs ingen som helst inspiration för matlagning. Så blir maten därefter också...

Kommentarer
Postat av: Marie

Haha. Vi sparar pengar vi. Så när jag tog barnen till ett kebabhak i Bosnien fick de sitta och äta dönerkebab och dricka lemonad utan att jag deltog med annat än att hindra servetter från att flyga bort med vinden och när jag kom hem skulle vi andra äta något. Ja just det. Jag hade ju tappat en näve ärter på bottnen av frysen och i kylskåpet låg en torr och vissen liten salladslök och hurra! på diskbänken en halv och bara delvis brun gul lök. Sedan fick vi två konservburkar med något som ser ut som klargröna kikärter från evangeliska kyrkan när de hade påskpaketutdelning. De fick vara med. Efter diverse matlagningshandlingar som att fräsa i olja och släppa ner ett par örtktyddor osv blev det en trevlig mixad ... eh ... öh ... nödmatsbönesoppa eller så. Fast jag har inte talat om för min misstänksamma man exakt vad det var för baljväxter i soppan. Det vet jag ju förresten inte, men det smakade gott.



(Förra veckan provade vi en påse Manna-pack som fanns i samma påskpaket. "Feed my starving children" står det på påsen. Riktigt så dramatisk är ju inte situationen i vår familj, men vi hade inget annat hemma att tugga på just då så jag följde instruktionerna och utgick från att blandningen av näringsberikade sojagryn, ris och buljongpulver skulle te sig ätlig. Vi tänkte goda tankar om maten. Positiva tankar. Det går ju i alla fall att äta. Man blir ju i alla fall mätt. Man vänjer sig snart vid smaken. Men jjjjnäää. Det var verkligen inte gott. Det smakade kemisal och då menar jag inte den lektionen då vi gjorde syntetisk bananarom utan snarare de gånger vi gjorde tvål eller experimenterade med bensinångor.)



Så där! Nu har jag skrivit en kommentar som är längre - mycket längre - än bloggposten.



2012-05-12 @ 17:37:17
Postat av: E-K

Det är ju bra att du skriver, så blir det något att läsa... :) Tur förresten att jag har fler ingredienser att laga mat på; tror aldrig att mitt sätt skulle fungera om det gällde att koka soppa på en spik. Eller jo, förresten, jag överlevde ju studenttiden...

2012-05-12 @ 20:55:30
Postat av: Annika

Jag tröttnade på matlagningen och lät mannen laga mat istället. Det blev fantastiskt goda köttbullar. Bättre än mina, illa. Så nu blir det i fortsättningen hans jobb och inte mig emot, jag uppskattar inte alltid köttfärskladdet. Bakade surdegsbröd istället, lika kladdigt men mycket roligare.

2012-05-13 @ 16:25:21
URL: http://mammamargit.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0