Sicken jul

Med en suck av lättnad noterar jag att julhelgen är över. Vi kan möjligen ha ett litet julmonster i vårt hem; en sådan där gammaldags, tjurig gårdstomte som ställer till ofog när han inte är nöjd. Vi tyckte att det var bra retligt det året granen välte, men det var ju ändå rättså lindrigt jämfört med åren när kylskåpet respektive akvariet gick sönder. Föga anade vi vad sur-tomten hade för klappar åt oss i år. Klappar i plural, ja, för vi fick två.
 
Dagen före julafton upptäckte vi en vattenläcka, troligen härrörande från diskmaskinsregionen. Vi vet ännu inte, eftersom försäkringsbolaget har lång-lång-helg och inte tycker att vi är akuta nog för helgutryckning. Två väggar i vardagsrummet, precis under diskmaskinen, är nu bubbliga och smutsvattens-randiga. Igår avtog till slut rinnandet, och nu väntar vi med spänning på vad vi ska finna när golv och väggar öppnas upp. 
 
På juldagen åkte maken till akuten med en böld, som tagit helgen i akt att växa till en storlek av två hönsägg. Inte helt bekvämt eller fräsht, tyckte varken vi eller läkarna, och efter en hel del väntan och undersökningar, blev det operation igår. Två dygn på sjukhuset mitt i julhelgen, alltså. Tack för det, lilla griniga monster. 
 
Nu är vi alla hemma, och det är skönt så. Att julhelgen är över för den här gången, gör mig inte minsta sorgsen eller vemodig. Men det ska sägas, att vi har ändå haft det förhållandevis bra. Klappar med omsorg och tanke är bytta och gläder oss, huset är ljuspyntat och fint - t.o.m värmefläkten som ska torka väggarna har en liten röd lampa; alltid nå't - och Frälsaren blev yttepyttig och hjälplös för vår skull.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0