Sisofys

Jodå, man tar ju sig igenom veckorna, och just nu är vädret till god hjälp. Är kanske aningen påverkad av allergipiller och hormoner, eller så är jag helt normal. Hur det än är med den saken höll jag på att aldrig kunna sluta gråta när jag upptäckte att jag följt fel instruktioner i mina studier de senaste två veckorna. Bakom mig: ett antal timmars bortkastad möda. Framför mig: ett lika stort antal timmars nytt arbete. Tack och lov har jag en förstående lärare på universitetet, och förhoppningsvis ska det kunna ordna sig så att jag får tillgodoräkna mig en del av allt det jag gjort och "bara" komplettera lite. Hoppas!

För den som undrar hur man lyckas följa fel instruktioner: Lärplattformen (eller hemsidan, som man också skulle kunna men inte får säga) som vi har som stöd i distansstudierna är tämligen ny för all personal, och det är faktiskt ganska rörigt där. Vi är dessutom två grupper som samsas om samma sida, och jag kom över instruktionerna till den andra gruppen. De läser samma kurs som oss, men för en annan lärare och har därför lite andra uppgifter.

Har jag förresten nämnt hur fantastiskt glad jag är över att jag pluggar i år?
Inte?
Undrar hur det kan komma sig. 
 


Äggmålning

Nyss kom vi oss för att måla ägg, såhär på påskens sista dag. 

Vi har lite olika ambitionsnivå och är lite olika snabba. Mitt (längst till höger) föll i golvet innan målningen påbörjades, och blev därför mosaikartat. Minstingen hann både måla och äta sitt innan kameran kom fram (därav den tomma äggkoppen till vänster),


medan fadern tog tillfället i akt att i lugn och ro ge utlopp för sin konstnärliga ådra.


Långfredag

Att stå i kören och sjunga "Jag är förlåten" och sedan "Hosianna" tillsammans med hela kyrkan var underbart! Det är långfredag som det ska vara. Förlåten. Jesus dog och livet vann!

Badminton

Från första maj måste de kvinnliga tävlande i stora badmintontävlingar ha kjol. Detta för att öka tittarsiffrorna. (Läs mer på DN.) Jag blir så matt! Johanna Persson kommenterar: "Jag tycker inte riktigt att det känns som 2011." Nej, man kunde ju önska det.

Vilken dissning av sporten och spelarna! Om jag skulle övertala mina döttrar att bli badmintonspelare på elitnivå, så att karlarna får något att dregla över... Eller vad?


Ajabaja!

FjällsemesterKalas

Vi har haft en kalas-helg, jag och barnen, bokstavligt talat. Igår eftermiddag var det storkusinerna som firades och på eftermiddagen idag hade mellantösen sitt kompiskalas. Dessutom har vi hunnit med massa städning och andra förberedelser - bl.a. bakning av gluten- och laktosfria minimuffins. Jag använde knäckformar till första plåten, sedan orkade jag inte mer så resten blev normala. Men populärt blev det! En av småtjejerna tryckte i sig nitton stycken, men så höll hon sig lite för magen efteråt också.

Dottern älskar att planera kalas till skillnad från mig, så hon får bestämma mycket själv. I år var det maskerad.  Jag var utklädd till maken, fast det vet han inte om än. (Han är på skidläger hela veckan.) Lite småpinsamt var det förstås att träffa de normala föräldrarna när jag själv hade nylonstrumpa (motsatt peruk) på huvudet och orange krusklippt papper på hakan, men det får jag väl bjuda på. Huset fylldes av prinsessor, älvor, häxor, ett par katter, Döden, en pirat samt födelsedagsbarnet själv - en förrymd och rättså vildsint fånge. Livat och roligt, men nu är det skönt att ha dammsugit upp strössel och chipssmulor och sitta i ett tyst hus.

Och jag jobbar inte veckan som kommer, så det gör inget att jag är lite trött!

Sugrör

Och så ett till glädjeämne.

Häromdagen insåg jag förfärat att det bara finns tjock-sugrör nuförtiden, och det är ju helt fel när man ska dricka läsk ur glasflaska. Två smala sugrör ska man ha, ett enfärgat och ett randigt. Faktiskt. Det kändes riktigt ledsamt att inte kunna göra så längre.

Men när maken var och handlade på en grossist idag passade han på att fråga efter smala sugrör, och kan man tänka sig - längst bak på en hylla fanns ett gammalt kvarglömt och kantstött paket! Visserligen var det bara röda sugrör i det (kanske därför det finns kvar?), men ändå. Jag har ett paket med cirka 1000 smala sugrör. 

Yes! 

Glädjeämnen

Tre av dagens glädjeämnen:

1. Vitsippor! Varifrån kom de helt plötsligt?

2. Speglingar i sjön. Efter all denna is är det fantastiskt att se sjön full av färger och liv igen!

3. Bilen behöver inte ombesiktigas. Det enda vi behöver göra är att en av lamporna över registreringsskylten.

Yes!


Språk

Ny klass. Tillsammans kunde vi 13 språk i klassrummet (åtta personer), plus några till om man ska räkna dem vi inte är lika säkra på. Så småningom hoppas jag att vi kan prata med varandra också, gärna på svenska. Det ska nog bli bra, det här!

Fröken

Jag fick blommor av mina elever igår. Det var sista gången jag hade dem, så jag hade med lite fika. När jag började duka upp efter rasten uppstod sfi-klassers motsvarighet till ett väldigt viskande (samtal på modersmålet) och sedan frågade ett par elever om de händelsevis kunde få åka en liten snabbis till Netto...

Imorgon får jag en ny klass, min tredje bara i år. Spännande!

Det

En söt bild på tre gulliga småtjejer fick döttrarna att läsa tidningen. Artikeln handlade om en ung mamma, som fått tre barn innan hon var tjugo. Sjuåringen förundrades lite över hur tidigt hon fått sitt första barn (17 år).
-Hur tidigt får man gifta sig, mamma?
-Om man vill gifta sig innan 18 måste föräldrarna gå med på det. Men hon fick barn utan att vara gift med sin pojkvän. De andra barnen har en annan pappa.
-Men! Vad knäppt! "Jag gör barn med dig. Gå! Jag gör barn med dig. Gå!" gestikulerade hon, och fortsatte
-Jag tycker att det ska vara så här: "Jag gör barn med dig. Stanna hos mig!"
Uppenbarligen tyckte hon att detta var en lysande tes, för hon melodisatte den raskt och gick runt och sjöng så en god stund.

Tioåringen hade en annan fundering, som hon passade på att vädra när minstingen gått över till sång.
-Det stod att det inte var meningen att bli med barn. Hur kan det bli så?
-Tja... Vet du hur barn blir till? undrade jag lite försiktigt. Jag minns med förfärande tydlighet när jag fick berätta det för storebrodern för några år sedan, eftersom han frågade. (Han tyckte att det borde finnas ett lättare sätt.) Mellantjejen var ju med då, och tydligen mindes hon med samma tydlighet som jag, för hon svarade jakande.
-Men jag förstår inte hur det kan hända om det inte är meningen.
-Hmm... De gjorde det väl inte för att det skulle bli barn, de ville väl ändå.
-Men!! Det är ju ÄCKLIGT! Varför skrattar du? Det är det ju! Tyckte inte du det?

Och i bakgrunden mässade lillasyster "Jag gör barn med dig. Stanna hos mig!"

Utsätter man sin ganska pryda mamma för sådana här kvällsmatsupplevelser får man faktiskt finna sig i att hamna på bloggen, sådetså!

Burk 51, 52 och 53

Oj, vad långt det är mellan burkarna nuförtiden. Jag har lite svårt att komma på hur jag ska ta fina kort som inte ser likadana ut allihop, det är därför.

Hursomhelst har jag fyndat på Ullared igen, och jag har nästan fått inspiration till att röja lite på en av våra många skräpsamlar-bänkar för att kunna rada upp de här konstverken. Men bara nästan. Om det blir av lutar det åt att burkarna kommer användas till förvaring av göra-sig-fin-i-håret-prylar. Med två tjejer och en tant i familjen blir det nämligen några sådana.


Omvänd

Det finns en alldeles lagom promenadslinga där jag bor, över Skänstad och bortåt Skälvarås-hållet. Om man håller uppe tempot litegrann tar det strax under trekvart att ta sig runt, och man är ganska snart ute ur samhället och får lite natur i själen. Nu är dessutom isen borta från vägen, så jag gav mig ut i duggregnet idag.

Jag brukar gå åt samma håll varje gång, för då blir den jobbigaste backen en nerförsbacke i slutet av promenaden, men idag vände jag på det och stretade upp för backen först. Det är faktiskt lite spännande att vända på en invand promenad - inte jättespännande kanske, men lagom för mig - eftersom man får se allt från andra hållet. Det gör större skillnad än man tror. Inte för att det är en ny insikt, men ändå. Det kan vara värt lite uppförsbacke att få se saker i ett nytt perspektiv och skaffa sig lite bättre helhetsbild. Förresten fick jag en nerförsbacke i slutet ändå, om än mer flack.

 


You

Tack alla som hört av sig! Idag är det ljusare, trots att omständigheterna inte förändrats nämnvärt. En lugn helg i familjens sällskap är som balsam för själen...

Här skulle jag lägga in ett youtube-clip med sången som går i stereon och huvudet just nu, men det funkar inte. En länk får ni ändå, till Floodgates You.


Ledsen

Det känns som att jag borde återgå till min dystra, strama look på bloggen igen. När jag väl skriver är det ena inlägget är livlösare än det andra. Orsaken är på sitt sätt både komplicerad och mycket enkel. Den mycket enkla delen är att jag är så tok-trött för närvarande. I och för sig är jag en ganska trött människa för det mesta, men det är bestämt värre än vanligt just nu. Den mer komplicerade delen, den som orsakar tröttheten, är inte för exponering, men den fyller huvudet med tankar och hela kroppen med känslor och samtidig avsaknad av känslor. Är du en sådan som ber, så ta gärna med det som tynger mig också. Tack!PS. Vi är friska och sådär, allihop, och vi har inte äktenskapsproblem.
...så att jag inte oroar någon i onödan...

RSS 2.0