Hejsan

Nu fungerar vårt internet igen, och jag måste ju göra ett litet inlägg iallafall. Vi råkade ut för en skumming vad det gäller uppkopplingen - om vi pratade i telefon fungerade uppkopplingen, annars inte. Det blir lite dyrt att surfa på det sättet, och kanske lite irriterande för dem man skulle telefonterrorisera för att kunna surfa, så därför har jag helt enkelt avstått från internet här hemma i några dagar.

En rättså kul grej:
Häromdagen damp det ner reklam i brevlådan - adresserat till "målsman för" och så mitt namn! Maken tror att det är han som avses...

Planeringsdagar

Nu har jag jobbat en vecka och hittat en alldeles lagom arbetstakt (fast jag är rättså trött när jag kommer hem ändå). "Tyvärr" kommer det elever också i övermorgon, och då kommer min fantastiska arbetstakt inte räcka till längre. Å andra sidan vet jag inte om jag skulle klara av en hel termin med enbart planering och sammanträden, så för all del - låt eleverna komma!


Du

Var dig själv
annars finns ingen som duKlokt, eller hur? Jag har snott den, och den här braiga också:


Var dig själv
det finns redan så många andraGlädje

De senaste dagarna har jag pendlat mellan jobb och ungdomsläger, och det låter kanske tröttande, men det är något av en kick att komma ut på lägret och se alla fina, omtänksamma, roliga och hängivna ungdomar. Man blir glad ända in i hjärtat! Visst är det skönt att komma hem (sängen!), men glädjen är bestämt av den sorten som dröjer kvar.


Bild

Är så väldigt trött... Men ni ska iallafall få en bild jag gillar på en tjej jag älskar.

Barnen är fina även när solen inte skiner!


Vakna

Snart - alldeles för snart - är det vardag igen och då blir det kanske ordning på uppdateringarna också. Imorgon bitti bär det av till jobbet, och jag hoppas verkligen att jag kommer upp när jag ska. Satte klockan på sju i morse som en liten uppvärmning, men det fungerade ju inte. Det är klart att jag låg kvar i sängen när jag visste att jag inte behövde gå upp egentligen. Annars är min taktik att sätta mig upp vid första knystet från klockan, innan jag hinner känna efter hur trött jag är eller tänka på om jag verkligen tycker att det är värt att gå upp med tanke på vad dagen kommer att innehålla. Inspirerande, eller hur? Jag vet att det finns människor som vaknar och liksom är lyckliga på en gång, men det måste vara en medfödd begåvning som inte finns i mina gener. Lycka på morgonen är inte helt rimligt, men komma upp - jo, det är ett lagom mål tycker jag. 

Läger

Hemkommen från tonårsläger, ganska trött men säkert inte lika trött som kidsen som hållt igång både natt och dag, eller för den delen som ledarna som försökt stoppa dem i säng till sent på nätterna. Mitt deltagande i lägren sker liksom lite vid sidan av. Jag och barnen bor i vaktmästarstugan och väljer själva när vi vill gå upp och när vi vill lägga oss. När det behövs hjälp i köket är jag där, och så vattnar jag blommor, fyller på toapapper och uträttar ärenden. Inte särskilt ansträngande, precis, men ganska lagom. Dock har jag inte kommit någonstans i matteboksläsandet, men det må väl vara hänt. Jag har ju faktiskt semester fortfarande.

Så nu vet ni varför det inte händer så mycket på bloggen. På onsdag börjar jag jobba igen, och det är en del nytt att ta till sig (ett nytt ämne, en ny variant av schemaläggning, heltid), men när jag kommit in i det, tror jag att det blir bra. Jag ska vara ute på det lägret som är nästa vecka litegrann också, så det fortsätter nog att vara lugnt här på bloggen ett tag till. 

Ha det gott! 

RSS 2.0