Jul 1

Årets jul nr 1 är avklarad här i huset. En jul light - alltså pepparkakor, must, skumtomtar och lite klappar men inte skinka, revbensspjäll, knäck eller gran - har vi firat med svärfar denna helg. Nästa jul tar vi på självaste julafton (mer släkt), och se'n har vi jul nr 3 på annandagen (ännu mer släkt). Ingen av dem lär bli light-versioner, men det ska vi nog klara av efter vår lilla uppladdning den här helgen.

Julevangeliet har vi också hunnit få höra en gång. I fredags var det julkonsert med Dynamic (njutbar!), och bland alla à capella-sånger bjöds också recitering av julevangeliet. Jag blev riktigt upprymd när julbudskapet landade i hjärtat igen med hjälp av det och två ytterligare inslag i konserten:

En sång handlade om hur befängt vi beter oss i jul, som om grannen har allt bättre än vi; som att julen kan bli rena himlen om vi bara har alla rätta attiraljer. Välgörande för mig, som alltid drabbas av julstress och har svårt att njuta. 

Sedan var det klassikern, den som vi sjöng redan i barnkören och som jag i hemlighet drömde om att få ta solot på; "Ära vare Gud i höjd, frälsaren kommen är! Frid på jorden från vår Gud, som vill alla människor väl." Dynamic sjöng den engelska varianten och där lyder texten:

Hark! the herald angels sing
Christ is born today
and man shall live forevermore
because of Christmas day

Och det är ju det julen handlar om. Möjligheten till evigt liv föddes den där natten i stallet.

Kommentarer
Postat av: Pastorsfrun

Så sant!!! Och du, ingen stress inför jul... Det viktiga är ju att träffas :) kram påre "nästanfödelsedagsbarnet"

2011-12-05 @ 09:01:31
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0