Blink

Mellandottern delade en aha-upplevelse med mig igår. Hon har tydligen länge försökt se hur hon ser ut när hon blinkar, men såvitt hon kunnat se har hon egentligen aldrig blundat, bara nästan.

Uppenbarelse: När man blundar kan man inte se hur man ser ut, eftersom... håll i er.... MAN BLUNDAR!

Eftertanke

Sa nej igår.
Försökte ha lite pondus och vara insatt och sådär.
Brukar säga okej, visst, det fixar jag på nå't sätt
- inte alltid, men i så'na här sammanhang -
men igår sa jag nej.
Undrar om det var bra.
Hade kanske varit bättre att va' smidig och säga ja igen.
Vet inte.

Fotokavalkad

Testar kameran och vad en annan kan få till. (Ett par av bilderna är lite redigerade.)

Först så'nt man kan se i Borås centrum:

En förvånad skulptur


En snygg ventil


Ett glatt grönljus

Och sedan så'nt som finns hemma hos oss:

En söt katt i cernitlera


En urhoppad overall


En vissen tulpan


En spanande muckla


Ett hjärta på en tråd


...och samma hjärta, fast med längre slutartid.
(Sensmoral: Saker man ger mer tid får mer lyster, men dammet syns bättre också.)

Läsare

Emellanåt tänker jag på att det inte är särskilt många som läser det jag skriver här, och så funderar jag på varför. Sedan händer det att jag kommer på att det konstigaste egentligen är att någon alls läser. När skrev jag sist något läsvärt egentligen?


Halvvägs

Nu är halva kursen avslutad! Jag var i Göteborg igår och lämnade ifrån mig 18 sidor inlämningsuppgifter och hemtenta, och sparkade igång delkurs 3: "Inlärning ur ett andraspråksperspektiv (7,5 hp)", tror jag den heter, men jag minns ofta fel. Det är nyttigt för lärare att vara elever ibland; få sitta och tänka på hårda stolar och hur gäspningar är ostoppbara... Ja, och så den där lilla detaljen att man lär sig saker också, förstås, den är ju också nyttig. Fast ärligt talat lär man sig inte så lite av att träffa elever heller, och då behöver man inte ens sitta på en hård stol.

Det var dagens vishet härifrån.
Ha det gott!


Salome

Ungdomarna i kyrkan har erbjudits en bibelläsningsplan i år, med möjlighet till diskussion på facebook som tillbehör. Bra idé, tycker jag, så jag har hakat på fast jag väl inte direkt hör till målgruppen.

Idag har jag läst den förfärliga berättelsen om Herodias dotter som dansar så betagande att hon får önska sig vad hon vill. När hon frågar sin mor om råd, tar modern tillfället i akt att hämnas å det grymmaste på Johannes döparen, som hon är helt galet arg på eftersom han fördömer att hon lämnat en man för mannens bror. Johannes döparens huvud på ett fat är vad hon råder dottern att önska sig, och det är vad dottern får. Tjena. Inte för att det är särskilt kul när folk pekar ut ens fel och brister, men nog finns det både bättre och mer sansade sätt att hantera sådant... Och Herodes, den veklingen, satte inget emot. Lite magstarkt är det väl att Johannes får sätta livet till för att andra människor lever på fel sätt. Inte är han den enda som fått göra det genom tiderna heller.

Jaha, vad vill jag ha sagt med det här? Jag vet inte riktigt, men en gräslig historia är det iallafall. Och ett bra bevis på att det inte behöver betyda att man har gjort fel när det går illa för en. Fast Herodes blev nojig sedan, det blev han, så någon sorts rättvisa finns det kanske ändå.


Återkommer

Ursäkta att här nästan ingenting händer. Det beror på att det gör det, väldigt mycket, i resten av livet. Jag har en och annan tanke som jag kanske vill dela med mig av, men det dröjer nog tills efter inlämningen av hemtentan (dvs på lördag). Så kasta inte bort er tid på att gå in här på några dagar.

PS. Hur skönt är det inte att bli av med graneländet? Jag tror aldrig att vi haft en gran som barrat så mycket, och dessutom var den ful redan från början. Till råga på allt hittade maken på ett fånigt skämt som barnen tyckte var jättekul, så det har jag fått höra ett otal gånger den här julen.
- Vi har en spansk gran i år.
- ?
- Ja, den är från Barr-celona.
Suck!


Krokodil

På det färgsprakande temat...
Jag fick ett kort till. Det inbjuder till förundran och skratt, men mindre till djupa tankar.


Förnyelse

Nu är färgen tillbaka! Och kakmonstret, inte att förglömma.
Snart kommer det kanske muntra inlägg också, vem vet?

Efterrätt

Jag fick ett kort.


Så här är jag jättedålig på att leva. För att kunna slappna av behöver måstena vara avklarade, tycker jag. Men ibland drabbar insikten att de inte tar slut, måstena, och att det för att efterrätten ska hinnas med krävs en omkastning av den normala ordningen. Ibland.

Nätet

På nätet kan man hitta mycket. Pedagogiska bilder av hur man bör skotta, till exempel.


Tänk om jag lika enkelt kunde hitta lika lättbegripliga förklaringar om albanskans ordföljd. (Tjoho, vilken tur att just jag har förmånen att studera!) Men nu vet jag - de kör med SVO.

För övrigt är det inte helt fel att skotta en stund när träsmaken och inspirationsbristen blir alltför påtaglig. Och nu vet jag ju hur man gör. Thanx, internet!

Inspirationsdipp

Plugga, alltså. Varför? (Jo, jag vet - kompetens och fast anställning etc.) Plötsligt börjar det kännas så här: Men jag är ju föriallsinadar nästan 40 år, det är ju helt löjligt att jag aldrig blir färdig! (Nästan 40 år är en ny tanke, som har dykt upp flera gånger efter 35-årsdagen. Den är inte helt välkommen.)

Förut när jag har läst har det varit för att jag har velat eller åtminstone inte haft något annat för mig. Icke så denna gång, och inspirationen är minimal. Trots att ämnena överlag är intressanta, tar det emot fruktansvärt att ta itu med de olika uppgifterna. Fastän jag vill kunna det jag läser nu, vill jag ännu mer bara ha pappret som visar att jag är behörig... Apropå mitt tjuriga inlägg häromveckan, så hör nog studierna till det som jag känner lagts på mig mot min vilja, fast jag rent faktiskt har valt dem själv. Inte för att det kändes som att jag hade så mycket att välja på.

Så det är väl bara att ta sig i kragen, antar jag. Någon gång blir jag säkert färdig - kanske rentav innan jag fyllt fyrtio.

RSS 2.0