Tio

Tillbaka på tio tillbringare. Nummer sju från vänster - den stora med en spricka vid handtaget - välte och sprack slutgiltigt. Nu har jag ett plåster på fingret, en del glas att transportera till återvinningen samt ett bekymmer mindre. 

Småsur

Borde gå upp, men jag är lite småsur och vill inte. Har lite ont i magen och hör att det plaskar utanför fönstret. Dessutom ska maken på läger imorgon, och hinner bara vara hemma ett par timmar efter det innan han ska på nästa läger. När han till slut kommer hem är det dags för mig att börja jobba.

Alltså, det kommer gå fint. Men idag, med magvärk och regn, tillåter jag mig att tjurigt stanna i sängen en extra stund.

Lättnad

Okej, nu har jag meddelat min chef att jag har bestämt mig för att inte gå utbildningen. Det känns bara lite nervöst... Men planen är att fortsätta vara en uppskattad lärare, hoppas på att reglerna ska ändras och om inte, någon gång i framtiden när det fungerar bättre, läsa det som behövs. 

Elva

Elva kannor, inte tio. Hittade en till, och den får stanna för att den hör ihop med en hel middagsservis.

Tillbringare

Vi hittade en fin tillbringare i en second hand-affär. Visserligen hade jag en bestämd känsla av att behovet inte var direkt överhängande, men å andra sidan borde den där blå som inte går att hälla ur förpassas ur skåpsgömmorna ändå... Så vi köpte den. I dag när jag blandade saft i den funderade jag lite på det faktum att det sedan några veckor står en kanna på köksbänken som helt enkelt inte får plats i skåpen. Undras hur många jag har egentligen? 
 
 
Tio. Om man bara räknar dem som rymmer en liter eller mer och inte bara är litermått, då har jag tio stycken. Det räcker ju. 
 
Två kannor är tupperware och används så gott som dagligen. Praktiskt när något ska stå i kylskåpet ett tag och inte ta smak, men vackra är de inte. En är i plast och har en insats man kan lägga i frysen - väldans käckt, men den är ful. En är precis neutral och fungerar till nästan allt. Fyra har så fint mönster att man blir glad av dem. En går inte att hälla ur utan att spilla, och en är stor och bra men har fått en spricka precis vid handtaget. De två kanske man kan kassera? Ska man vara petig har en av de finaste också spruckit lite, men håller man på rätt sätt går det bra ändå. Behålles.
 
Tur att vårt kök är stort och har mycket skåpsutrymme! (Djup ironi.)
 
De fyra finaste:
 
 
Tänk att jag samlade på kannor utan att ens veta om det!
 

Bra

För ett par år sedan snurrade en CD med Floodgate i bilen under våren och sommaren. Ett par sånger är väldigt medryckande, och jag kunde aldrig låta bli att sjunga med i dem. I den ena lyder refrängen så här:
 
Life is good, just like it always should, 
just like you said it could,
when I'm living all for you.
You are good. Now I've understood
that nothing ever could
change the fact that everything 
that comes from you is good. 
 

Inför veckans bilåkande blev jag sugen på att lyssna på skivan igen, trots att jag inte kunde komma ihåg en enda av dess sånger innan jag hörde dem. Det blev en liten tidsresa av alltihop. För två år sedan var det ganska så märkligt att sjunga att livet är precis så bra som det alltid borde vara, för det var faktiskt ganska jobbigt då. Det kändes lite falskt att sjunga, men också lite skönt att bara strunta i känslorna och skråla med ändå, och minnas att det kan vara precis sådär bra i livet ibland. 
 
Den här sommaren kändes det mer helrätt. Allt är inte toppen, men mycket är bra, och det är lättare att bli glad för till exempel naturens skönhet. (Östgötaslättens gula fält som skimrar i blått och rött av blåklint och vallmo! Bråviken som glittrar så att det bländar! Alvastra klosterruin inbäddad i mjukaste grönska!) 
 
Tänk att det blev bättre igen.

App

Bara testar en app...

Sommartider

Det blir lite tunnsått mellan inläggen så här i sommartid, dels för att jag inte tänker så mycket (?) och dels för att jag inte kan blogga från mobilen. Det ska gå, rent teoretiskt, men i praktiken kan jag bara skriva en rubrik och inget mer - och lite tokigt blir det ju att skriva all text i rubriken. 
 
Hursomhelst - är det inte helt underbart när det blåser som det gjort idag och det bara, endast, enbart och allena känns skönt? Man ryser inte till det allra minsta utan allt är ljumt och friskt och härligt! Jag har oroat mig lite för att vi inte skulle få en sommar värd namnet i år heller, men - hurra! (eller "halleluja!", om det känns okej) - det fick vi. 

Oväntat

 
Ni vet när man inte gör något för att det liksom inte passar in i folks förväntningar... Det kan bli så bra när man inte tänker så!
 
 
 
 
 

Juli

Semesterlunken har äntligen infunnit sig! Maken är också ledig nu, det hjälper. Två barn har fyllt år och firats, och det är ganska skönt att ha kalasstädningen och -bakningen bakom sig, även om vi inte tar i så vi spricker. Nyhem har vi varit på och midsommar har vi firat. Frågan är om vi inte är i den absolut bästa delen av sommaren just nu, den när vi har bockat av de traditionella aktiviteterna och gör vad vi vill. Och vädret - jag tankar värme, ljumma vindar, sol, färger och dofter så att det ska finnas ett rejält lager att ta av när det blir mörkt och kallt igen. 
 
Nyss kom vi hem från skärgården, och det var bra för lugnet att komma hemifrån litegrann. Jag har läst och löst korsord och lyssnat på havet och suttit ute i solen så att jag fläckvis är illande röd. Jag har gått omvägar bara för att det är så skönt att promenera. Om jag vaknar tidigt på morgonen ligger jag kvar och drar mig i ett par timmar, för det kan jag. Axlarna värker just inte och jag har timmar i rad när inget särskilt behöver göras. Vem vet, snart kanske minnet börjar fungera som det ska också. Eller är det hopplöst förlorat till åldern? I vilket fall - sommar och semester, det är så bra det kan bli!

RSS 2.0