Jobbet

Lätt vinglig i själen efter första dagen på jobbet efter semestern - hur kan det vara så svårt att komma ihåg vad man tänkte och planerade? - tog jag mig till stranden och simmade en tur. Det fungerade; jag är nu i hyfsad balans och ska unna mig en skön kväll och tidigt sänggående. 

Semesterbilder

Svensk sommar, varsågod och njut!
 
Vi har varit på konserter på Gullbrannafestivalen:
 
Vi har mellanlandat hemma då och då:
 
Kanhända har man legat i gräset och plåtat ibland.
 
 
Vi har varit i farmors torp:
 
 
Och kanhända legat på en grusväg och plåtat lite till...
 
Nu sist var vi på Rörö:
 
 
 
 
 
 
Någon av oss härmar sig själv upplaga yngre:
 
Ja, och så har det varit insjöbad, kalas, Liseberg, Nyhem, Landskrona och annat lyxigt. På det har vi förstås hunnit med en hel del slappande och några måsten. Och än är sommaren inte slut!
 
 

Statistik

Statistiken för min blogg och hur flitigt den läses är tämligen nedslående, men när jag inte ens själv ids titta in på den varje dag är det måhända inte så mycket att förvånas över. Här sitter jag iallafall, med veckovis av vila i ryggen, och plitar några rader igen. Det händer att jag funderar över om det här med bloggandet kanske är passé för min del. När man har tankar att dela passar en blogg fint, men när man aldrig kommer så långt att det finns något att formulera kan det kanske kvitta. Vi får väl se. Jag tror dock att det finns lite fina sommarbilder i kameran, så de ska jag väl dela med mig av endera dagen.

Semesterstress

Lite lätt stressat njuter jag av dessa underbara dagar. Jag är alldeles för medveten om att semestern inte är oändlig, och att det i själva verket är ganska snart jag börjar jobba. Den här sommaren har det varit ovanligt svårt att bara koppla bort jobbet, fast jag egentligen brukar vara bra på just det. Å andra sidan har jag nog varit slöare än någonsin förut, så kanhända får jag den vila jag behöver ändå. Mest av allt vill jag bara ligga på sängen och titta på lättsamma tv-serier, och en del sådant har det blivit också - inte utan dåligt samvete, men lite trotsigt sådär. "Jag har minsann semester och behöver få ta det lugnt på mitt onyttiga sätt, sådetså!" Något i den stilen.
 
Jag håller tummarna för att några dagar i soliga skärgården ska tillföra en extra nypa vila och avkoppling, innan det är dags att hugga i igen. Önska mig lycka till! 

Grönt

I går fyllde två av barnen år och jag tror att de var nöjda med sina presenter och med dagen i stort, och då är jag också nöjd. I dag har jag klippt gräs, tvättat och lagat mat i värmen, och det sotar jag för nu med en huvudvärk som inte ger med sig. Försöker kurera den med att titta på tv-serier på Netflix och måla tånaglarna metallic-gröna. Vet inte om det är så värst fint med gröna tånaglar egentligen, men får jag huvudvärk i morgon också kan jag ju måla om dem.

Semestervecka

Nu har hela familjen semester, äntligen! Vi har dragit igång rejält med en fullbokad vecka: en dag Liseberg med massa släkt, ett par dagar hos svärfar i Landskrona (Lärdom: Jag är officiellt riktigt dålig på minigolf och dessutom blir jag lite sur av att vara dålig. Om du är bra på minigolf, spela inte med mig.) och så några dagar på Gullbrannafestivalen. Mycket sol, mycket musik, mycket folk och jag vet inte vad av allt jag ska skriva om. Ett par nya favoriter är iallafall Terese Fredenwall, för hennes texter är inte som alla andra och hon kan verkligen sjunga, och Bill Cantos, som spelade ihop med bl.a. Per-Erik Hallin, för rösten, sångerna och pianospelet. (Alltihop, alltså.)
 
Det var den korta versionen. Nu ska jag och maken se på film hemma i vår egen soffa, och det ska bli så skönt, så skönt. 
 
Ha det gott!

RSS 2.0