Repriser

Sommar = repriser, som ni vet. Således har jag grävt djupt i arkivet, och simsalabim!

 

Fina bilder på fina barn hittar ni härhär och här.

Tankar en jobbig arbetslös dag finns här, men det här skrev jag en helt okej dag samma period. Sedan fick jag arbete, och då lät det så här

Roliga barncitat finns i det här inlägget, och i detta och det här

Om någon händelsevis skulle vilja se en skrytbild på klänningen jag sydde en gång går det bra, men om man hellre vill veta varför jag tror på Gud går det också bra. 

Här filosoferar jag om pastorsyrket, och det var ett svårskrivet inlägg, men här är jag bara banal. 

Till slut: en rolig bild på maken, och vad man kan mötas av när man masar sig upp efter en skön sovmorgon. 

 

Mycket nöje!

 


Semester

Ah, denna vilsamma, helande lunk! Ibland kryper rastlösheten in under skinnet, men ofta känns det så ofantligt skönt. Tid att läsa, promenera och bara sitta i solen (även om jag inte klarar av just det särskilt länge i taget). Ork att städa, diska, laga ordentlig mat och till och med klippa gräset - det hjälper att veta att det finns en massa slapptid kvar efter att det duktiga är undanstökat. Och det vart afton och det vart morgon den tionde semesterdagen, och jag såg på semestern och såg att det var gott.

Juni

På pappret har jag semester. I realiteten ska jag till jobbet på måndag och göra det jag inte hann med eftersom jag var hemma med en febrig skrutta det som skulle vara mina två sista dagar före semestern. Dessbättre var den sjuka inte så värst medtagen, och förutom att mysa med henne har jag också hunnit med en del förberedelser inför konfirmationen i helgen. Mindre stress idag, alltså. Det känns rätt okej, det med, särskilt som min kära make har enormt mycket som behöver göras inför konfirmationsgudstjänsten, och just inte har tid att hushållsarbeta. 
 
Någon gång framåt helgens slut, när saker och ting har lugnat sig, eller kanske i början av nästa vecka, när jag har semester både på pappret och i realiteten, hoppas jag kunna visa en bild på konfirmanden. De är ett väldigt gott gäng som konfirmeras, och samlingarna har varit en av veckans absoluta höjdpunkter under året. Det blir nog lite tomt för dem att sluta, för de överväger att svara fel på frågorna på söndag, så att de kan "gå om" ett år...
 
Och nu ska jag sluta lata mig och plocka undan datorn från vardagsrumsbordet. Den första av helgens gäster (farfar) dyker nämligen snart upp. Jag tänkte att han kan få titta på när jag bakar tårtbottnar, det låter väl kul?!
 
Bla bla bla... Men jag bloggar iallafall, även om det inte är varken välformulerat eller särdeles tänkvärt. 

RSS 2.0