Tonåring

Det blir inga musikalbilder idag heller - jag sitter vid fel dator. Däremot kommer lite bilder från firandet av vår nyaste tonåring.
 
Först ett bild på mitt jätte-jätte-roliga skämt. 
- Öh... Asken är tom.
- Nejdå, det är precis det det ska vara i den.
- ?
- Två hål!
(Hon har önskat sig hål i öronen.)
Jomen, visst syns det att hon tyckte att det var roligt, fast hon inte vill erkänna det?
 
Kladdkaka, förstås.
 
Igår hade vi kalas, och några av tjejkusinerna poserade tjusigt för kameran. Vädret var ljuvligt, och vi var ute mest hela tiden.
 
 
Den här utmaningen - att gå från ryggliggande till upprättstående utan att tappa muggen - lyckades tre av barnen med. Även med muggen full av vatten. En av mina bröder (inga namn, eftersom alla som känner honom ändå vet vem det handlar om) passade förstås på att skrämma kidsen så att de blötte ner sig rejält. Det slutade i ett vattenkrig - alla mot brorsan - och när de åkte hem var han trött och blöt, och barnen var glada och ännu blötare. På det hela taget en lyckad fest, alltså. 
 
Ett stort grattis till dottern, som blivit så väldigt stor!
 
 
 

Dagen efter

Å, vilken helg! Så sjukt trött, så galet ont i axlarna, så helt klart värt det!
 
Jag hade tänkt lägga upp lite kort, men tydligen begriper jag inte mig på dropbox, så det får bli en annan gång. Hursomhelst: tre föreställningar efter två kaotiska kvällar av riggande och genrep; gissningsvis drygt 700 i publiken sammanlagt; många skratt och en go' känsla av att verkligen göra nå't bra. 
 
Och jag klarade av att jobba idag... Men det är skönt att vara hemma igen.

Musikalveckan

Nu är den här, musikalveckan. På onsdag får vi öva i konsertlokalen första gången; då blir det scenbygge, ljud- och ljuscheck, drillning av det som inte sitter perfekt osv. På torsdag har vi genrep och sedan kör vi fredag, lördag och söndag. Mer information finns här
 
Men idag är det vanlig vardag, så jag jobbar, tvättar och lagar fantastisk mat på den nya spisen. (Endast matlagningen sker på spisen. Övrigt ägnar jag mig åt annorstädes.) Ute blåser det så att man blir tokig, men vädret ser väldigt vacker ut när man sitter inomhus och tittar ut. Lika gott att jobba då...
 
Ha det gott!
 

Spis

Skinande blank, snabb och effektiv står den nu på plats i köket, vår nya spis. Vi byter ungefär en vitvara om året, och för ett tag sedan blev det uppenbart att det var spisens tur. Det har inte gått att ställa in temperatur på ugnen, och eftersom det blir lite knixigt att baka då, har vi levt utan nybakat ett par månader. Några andra defekter har den dragits med ganska länge, men det där spänningsmomentet med ungstemperaturen blev helt enkelt för mycket. 
 
Av någon orsak är köket i vårt hus på andra våningen. Oftast är det inte alls ett problem, men när man köper köksmaskiner och ska få dem på plats är det inte så kul. Får se hur våra ryggar känns imorgon... Men det får det vara värt. Vi kan ju alltid trösta oss med något nybakt!

Trött

Mastodont-övning av musikalen idag, 10-16 höll vi på. Helt slut nu! Maken har varit på ledardag hela dagen, så mormor och morfar var här och underhöll barnen några timmar. Inte helt nödvändigt - jag har ju faktiskt ganska stora barn - men uppskattat. I vart fall har jag inte haft mycket ork sedan jag kom hem, men det var inte så mycket som akut behövde göras heller, så det har fungerat. Tyvärr fick vi stopp i en toalett och utan make hemma var det bara att ta itu med det. Pappa hjälpte mig telefonledes, så nu vet jag hur man gör sådant. Det är ju bra, även om det vore ännu bättre med en värld där det aldrig behövdes... Tänk att även artister som jag (???) får ägna sig åt så vardagliga ting som avlopp. Visst ger det lite perspektiv på... öh... kändisskapet. 
 
Nej, nu flippade det. Över och ut!

Bra

Det här är en lördag i min smak. Solsken till att börja med, bara en så'n sak! Jag sov länge och stannade i sängen ännu längre, och sedan åkte jag till kyrkan och övade drama inför musikalen tillsammans med go'a och talangfulla människor. Ett födelsedagspresentsinköp hann jag med innan jag for hem. Resten av dagen har ägnats åt matlagning, diskning, dammsugning och tvättande. Det låter kanske inte så roligt, men jag har haft gott om tid och kunnat sitta ner och läsa långa stunder emellanåt. Barnen tyckte dessutom om maten alla tre, det är inte så vanligt men trevligt när det händer. Och alldeles strax ska jag ta fram kvällsmat, och så vankas det melodifestival. Egentligen är jag nog mest av allt glad för att det äntligen är final; det börjar bli ett väldigt tjatigt spektakel... Men det är ju mysigt att sitta och analysera tillsammans.
 
Så jag är nöjd med min lördag. Hoppas du känner likadant!

RSS 2.0