Ukulele

En kollega har åtagit sig att undervisa oss som vill i ukulele-spelandets ädla konst, så nu håller jag på att bygga upp valkar på fingrarna igen. Största utmaningen för mig - som inte är helt taktsäker - är att få till gunget och inte bara dra ner-ner-upp-ner-ner-upp som jag alltid flytt till när jag suttit med gitarren. Men det är roligt och, bortsett från den lilla detaljen med svänget, inte så svårt. I torsdags tog jag med ucken till klassrummet och så sjöng vi "Ja, det är våren" tillsammans. I mitt fall är det ett säkert tecken på att jag har varit lärare rättså länge nu, det att jag inte skäms så värst för nästan någonting. 
 
En mystisk sak är dock att i tutorial-videos jag hittar på youtube (alla är på engelska) verkar ukulelen vara stämd i C, och de svenska är B-stämda. (Nu tänkte jag ut tonarten lite snabbt, kan ha fått det fel. Poängen är i alla fall att det inte är samma.) Undrar vad det kommer sig?
 
Det var det om det, nu ska här tittas på Downton Abbey. God kväll!

Hejhej

Ursäkta pausen!
Förra veckan renoverade och jobbade vi all ork ur oss, och den här veckan händer det så mycket annat att vi inte hinner med renoveringen knappt alls. Lite har dock hänt sen sist, så nu blir det bilder.
 
Sist jag lade upp bilder hade vi köksbänk, men den var rättså tom. Sedan dess har vi grejat lite. Det är helt makalöst hur mycket som kan gå fel, krångla, vara svåråtkomligt osv, men det är roligt att se framstegen. 
(Tycker jag, i alla fall.)
 
Borrning i kakel för att få köksfläkten på plats. Dagen innan stekte jag pannkakor, för det har funnits önskemål om det i ungefär två månader, och det blev så osigt att ögonen tårades som vid en lägereld. 
 
Vi har ju fått kranar, kontakter, lite lampor, spis och fler lådor på plats också, så från det här
 
har vi gått till det här:
Applåder, tack!
(Nej, det är inte städat. När ska man hinna städa, liksom? Matlagningsprylar och byggverktyg huller om buller. C'est la vie!)
 
Två glada tjejer har äntligen fått baka.
 
 
(Notera den nya, fräsha frisyren!)
 
Ungefär en dag tog det oss att få änden av köket där spis och kylskåp stod förut att ändra utseende från detta 
 
till det här:
Det är ju roligt att få till det till slut och sådär, men den starkaste känslan är ändå tacksamhet över att inte behöva göra det igen. Tungt, trångt och joxigt. 
 
I vardagsrummet går det så sakteliga framåt. Jag har enväldigt beslutat att ljusblått/turkost/cyan är färgen för säsongen. 
 
   
 
En dag tar det att flytta ett akvarium som vårt. Först ska fiskarna fångas och vattnet tömmas ur så att det går att flytta, sedan ska det flyttas (pust), möbleras, fyllas och så ska fiskarna fångas in och släppas ner igen. Det var makens lediga måndag, det. 
Men fint är det!
 
Med akvariet, bokhyllorna, CD-hyllan och stereon borta ut gästrummet kan vi gå där igen. Och spela piano!  
I februari:
 
Alldeles nyss:
 
 
Så ser det ut hos oss just nu!
 
Kvar att göra: städning, fylla skåp (vi har så mycket skåp!), lister och tapetsering förstås. Och lite annat. Men inte den här veckan. 
 
 
 
 

Diskmaskin

Att fylla och köra igång diskmaskinen för första gången i år, sicken njutning!!
 
Man skulle kunna skriva några rader om bortskämdhet och i-landsproblem, men tacksamhet fungerar också som tema. Tack för möjligheten att lägga efter jobbet-trött tid på annat än disk!

Snabbrapport

Nu är vattnet på plats och toalett-diskbänken avvecklad efter åtta veckor. Ofantligt skönt är vad det är! Jag lagar mat med många och kladdiga ingredienser,  för nu har jag en diskho med rinnande vatten igen.
 
Elen väntar vi fortfarande på, och det är en del annat som i sin tur får vänta pga det. Under tiden fixar vi med detaljer och småplock - det finns hur mycket som helst att välja på.
 
De flesta lådor är borta från vardagsrummet, så det har vi börjat inreda igen. 
 
Så'nt är läget. Hunnit med ett par besök, shoppingrunda med dottern och annat som gör livet trevligt också. Vila, till exempel. 

Uppdatering

Påsken är över, men jag är ledig den här veckan och hoppas på att kunna göra en del hemma. För närvarande är det lister som gäller - överkanten av panelen och golvlister. Mäta, såga, hoppas på det bästa, göra om, spika, foga...
 
Maken har kaklat och fogat mellan plattorna, och det blir jättebra!
 
Förhoppningsvis kommer elektrikern idag och avslutar sin del av arbetet. Vi kan inte flytta på spisen och kylskåpet innan han varit här, och därmed inte göra i ordning väggen där de står nu. Det är lite pyssel med den, på grund av en extra vinkel som ställer till det lite, och så går murstocken där. Vi har en plan, men som sagt - först måste vitvarorna bort. Det ska förresten bli väldigt skönt att få el i hela köket igen; ha taklampor och slippa förlängningssladdar härs och tvärs över golvet. Hoppas han kommer idag!
 
Rörmokaren kommer däremot tidigast i morgon, så minst en disk till på badkaret blir det väl. Håhåjaja, men efter åtta veckor är man rättså van...
 
 

Påsk

Det är påsk, och vårt favoritpåskpyssel är definitivt att måla påskägg. Årets skörd blev en påsktomte (C), en kung (jag), Harry Potter (E), en arg en som enligt uppgift liknar ett marsvin från en mangaserie (J) samt påskharen (M). 
 
Påskfrukosten följdes av äggjakt; rimmade ledtrådar på lappar och lite annat, rebusar och bilder. Samtliga ägg blev funna, och sedan fick de barn som kände behov av att straffa mig för mina svåra ledtrådar möjlighet att gömma ett ägg åt mig.
Såklart måste minst en ledtråd stå på ett ägg! Förstår inte varför jag inte kommit på det förut.
 
Påsklunchen intogs i vardagsrummet, och om man tittar från rätt håll ser det rättså fint ut. 
 
Från andra hållet ser det ut så här: 
 
Och så har vi jobbat på med renoveringen. Långhelger är helt perfekta för sådant här! Man hinner både vila och få saker gjorda. Maken kaklade så långt "gegget" räckte (visst låter jag proffsig?!) och jag satte handtag på lådor och skåp. 
 
Strax bär det av till kyrkan och jag förväntar mig ett glädjebudskap. 
Glad påsk!
 
 

Meeeeeen!

Vi har fått fel diskho från Ikea. Så irriterande!  Skulle få den på plats idag, få vattnet inkopplat imorgon, kakla i helgen och få el i början på nästa vecka. I allra bästa fall lyckas vi lösa det imorgon, om rörkillen lagt oss sent på da'n. Annars... blir allt försenat och påskmaten svårfixad. Suck!

RSS 2.0