Atlanta

Atlanta är en stor stad med alldeles för många filer på motorvägarna. Sju i ena körriktningen var inte ovanligt. Sju! Usch. Tänker man på saken var det nog likadant i Houston och Dallas, men det var ett par veckor senare när vi hade hunnit vänja oss lite. 
 
I alla fall, vi stannade ett par nätter i Atlanta, och tre olika saker tog vi oss för att se. 
 
Det första var en minnesplats för Martin Luther King Jr. Tänk vad en människa kan betyda för så många! I många av städerna vi åkte igenom fanns gator som var uppkallade efter honom, framför allt söderöver förstås.
 
Minnesplatsen låg i ett ganska nedgånget område, som skilde sig mycket från området där våra två andra utflyktsmål låg.
 
Georgia Aquarium - har varit (kanske är fortfarande?) världens största inomhusakvarium. Där såg vi allehanda skönheter, bl.a. väldigt stora valhajar med sina hov av småfiskar som ständigt simmar under magen på dem. Det fanns läckra maneter, coola drak-aktiga sjöhästar, enorma rockor, vitvalar med snäll uppsyn och mycket, mycket mer. 
Uppbyggnaden av akvariet var mycket genomtänkt och snygg - som takfönstren t.ex.
Stooor fisk, det där.
 
Tvärs över en gräsmatta från akvariet, ligger Coca-Cola-museet. Det var en lustig upplevelse på sitt sätt, som en enda stor reklam-happening som man betalade för att vara med på. Rundvandringen piffades upp med högteknologiska finesser av alla de slag, blandat med retroskyltar och konstiga souvenirer. Höjdpunkten var förstås smakhallen, där man förutom coca-cola i alla tänkbara varianter, kunde smaka på runt 200 drycker från hela världen. Lingondricka, t.ex. Min favorit var en afrikansk fanta med päron och kiwi, om jag minns rätt.  
Och så fanns det wifi...
 
Det var Atlanta, det.
Coming up: Ner mot sydstaterna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0