Veckan

Mycket att göra, lite reserv-ork och inga uppdateringar, men här är Hänt i renoveringsveckan till slut! Maken har haft feber några dagar och jag varit less och haft ont i ryggen, men det har gått framåt så sakteliga ändå. 
 
Taket. Vi suckar och kämpar med taket. Saken är den, att för att inte färgen ska spricka när huset rör sig i framtiden, ska det vara smart att täcka skarvarna mellan gipsplattorna med en speciell sorts pappersremsor. Det är klart att vi inte vill ha sprickor i färgen, men jag undrar jag... Hjälp vad de där remsorna är svåra att göra osynliga! På sina ställen har vi helt enkelt fått ge oss. Bubblorna sitter där de sitter, och kanterna kommer fram hur vi än spacklar. Det är trist, det är vad det är, och frustrerande. Men igår lade vi det första färglagret, och med skavanker och allt blir det faktiskt ganska fint. Rummet känns betydligt mer harmoniskt med ett helvitt tak jämfört med lappverket som var där innan. Nu hade det förstås varit taktiskt med en före- och en efterbild, men se, dokumentatörskan (jag) har brustit i sin uppgift. I alla fall: 
Köket sett från gamla köket.
Och från andra hållet. 
(Ursäkta röran; vi bygger om, som det heter.)
I dag har vi restspacklat några skruvhål och satt latexfog mellan taklisten och taket, och i morgon gör vi andra och sista strykningen. Sedan är det dags att hänga upp köksskåpen! Jag längtar...
 
Vi har tagit hem några kakelprover, för det är ju snart dags för att lära sig att kakla också. Innan elektrikern kommer och gör det sista behöver kaklet vara på plats. Oj, vad det ska bli skönt att få belysning i taket och el i kontakterna igen! Jag ser fram emot att slippa förlängningssladdar och att få tillbaka golvlamporna på sina vanliga platser. 
Vi lutar åt kaklet som är närmast i bild. Det är snyggt och passar väldigt fint ihop med bänkskivan. 
 
Och slutligen:
Tadaa!
Vi är jättenöjda! Några detaljer är kvar att ordna, men stället är fullt användbart, och jag slipper gå hela vägen upp på övervåningen, snubblandes över byggmaterial, på mina nattliga utfärder. Bara en så'n sak!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0