Epok

En ny epok har inletts i veckan. Följande har hänt:
Lillan/minstingen/pluttisen har börjat högstadiet. Jag menar... Minns ni högstadiet? Tar man sig igenom högstadiet skulle jag vilja påstå att man klarar det mesta sedan. När jag var i tonåren hade jag lite svårt att förstå hur det kunde vara något bra att slippa den känslomässiga berg-och-dal-banan som äldre människor förklarade "var normal" och "hörde till puberteten" - själv tyckte jag att den gav livet spänning och intensitet. Numer har jag lite svårt att förstå vad all spänning skulle vara bra för. 
 
Nå, högstadiet går hon på iallafall, och går man på högstadiet tillhör man också den utvalda delen av mänskligheten som är gammal nog att delta i kyrkans ungdomssamlingar på fredagskvällar. Eftersom detta nu gäller samtliga mina barn samt maken, som är med och arrangerar nämnda samlingar, bli huset tomt. Sånär som på mig, förstås. Det som under ett par år har varit min & minstingens myskvällar är från och med igår... tja, min mystid. Jag förmodar att jag kommer att vänja mig. Jag gissar att det till och med kommer att gå snabbt. Men lite konstigt är det än så länge, det att inte ha en pluttis hemma när de stora drar iväg på äventyr. 

Semestern

Jag är tillbaka på jobbet sedan några dagar, men har lagrat en hel del fina minnen från årets semester. Vädret har väl lämnat lite i övrigt att önska stor del av tiden, och det är inte alltid tonåringarna - vi har ju tre nu, bevars - uppskattar att vi tvingar dem att lämna sina rum, huset och till och med staden, men ändå har summan och resultatet blivit bra. 
 
Nu var planen att leta igenom den externa hårddisken efter snygga semesterbilder, men de har visst inte hamnat där än och mannens dator (där de förhoppningsvis finns) fick följa med honom på läger. Så... Istället får det bli lite från mobilen. Det kommer dock att saknas en del, eftersom det ibland är så väldigt skönt att bara njuta av stunden och inte föreviga den...
 
En av de mycket få morgonpromenader som blev av den här semestern gick längs Göta kanal. När det har varit dåligt väder har jag stannat i sängen istället. Det fungerar också okej. 
 
17 år och alltmer självständig - precis som sig bör. 
 
13 år, minsann, idag avlämnad på högstadieläger för första gången. 
En present krävde ett cafébesök för återhämtning, nämligen - tada - 
hål i öronen!
Den stora presenten, en knallrosa cykel, invigde vi på riktigt häromdagen genom att cykla en halvmil längs gamla banvallen för att köpa glass, och sedan cykla hem igen. Det låter kanske inte så imponerande, men vi är nöjda med oss själva ändå!
 
Kalas hade vi ju förstås, men tydligen inga bilder från det. 
 
Nästa stora grej var en vecka på Rörö. Nåja, sonen drog hem för att vara med kompisar efter några dagar, men vi andra njöt av semesterns lugnaste vecka. Ganska många dagar var vädret som så här: 
 
...så vi pusslade, läste, tittade på film och tog blåsiga promenader. 
Ett par dagar var sommaren i sitt esse - så efterlängtat!
 
 
Då är det klart att man ska bada precis när solen går ner!
 
Efter en hem-och-tvätta-och-packa-om-tur, bar det av till Landskrona och farfar. Där fotade vi nästan ingenting, fastän vi både spelade minigolf och var på Sjöbo marknad. Marknadsdagen var förresten galet varm! 
En mycket ovanlig sak (för att vara i vår familj) inträffade förresten hos farfar. Någon plockade fram ett spel och frågade vem som ville vara med och spela - och samtliga barn ville både vara med och sedan spela en omgång till. När hände det sist? Mysigt, iallafall.
 
Det blev inte ett enda kort från marknaden - jag hade nog med att titta på saker och se till att vi fick i oss vätska - men ett snygg groupie från ett sent matstopp på hemvägen fick vi till iallafall. 
 
Nästa tur gick till Söderköping för att träffa farmor och kusiner med föräldrar. På vägen dit stannade vi till på Brahehus, för någon gång ska man ju göra det, liksom. 
 
Det blev en del Pokemon-promenader för killkusinerna; Söderköping är tydligen en bra stad för sådant. 
 
På söndagen tog vi färjan ut till en ö i skärgården och gick på gudstjänst i det fria. Varmt och vindstilla, så det var skönt med fläktande vindar på färjan!
 
Vi hann också med glassrestaurang, svalkande kvällsdopp, en egendag för mig och maken i Norrköping, ett efter-solnedgången-besök vid en upplyst fontän med tillhörande vattenlek och lite annat. Härligt!
 
Och så har vi förstås varit hemma. Plöjt böcker, gjort lite nytta då och då, införskaffat övningskörningstillstånd och sådär. Nu är de båda yngsta på läger och nästa vecka är det storingens tur. Jag jobbar, men har lite tid att kompa ut så de första arbetsveckorna blir lite kortare, och höstens kurser kommer inte igång riktigt än, så jag får lite invänjningstid. 
 
Man har det ganska bra, ändå.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0