Mors dag

Så här på mors dag:
Det är inte klokt att tre fina, smarta, empatiska, självständiga och roliga personer liksom kommer från mig! Att jag fått vara ett redskap vid skapandet av dessa människor - begrip det, själva livets under, den som kan.
 
I jämförelse känns den kommande veckans prestationer tämligen ringa: jobb, opponering, respondering samt konfirmation av dotter. 

Uppdatering

Det finns åsikter om uppdateringen på min blogg. Mest är det dottern som påpekar bristerna, men hon bor ju rätt nära (en våning upp) och vet det mesta som händer ändå, så jag tar ganska lätt på klagomålen. Kanske är det så att jag är lite blogg-mätt och har svårt att tänka på annat än jobb, studier och väldigt jordnära saker som behovet av mer grus på vår uppfart och hur trevligt det skulle vara att redan ha städat ur skåpet under vasken och inte ha det framför sig. Nå, här kommer en rapport iallafall.
 
Glada nyheter är att jag numera har godkänt på min VFU med tillhörande uppgifter, och att jag min uppsats (den där som skulle ha varit färdig i december) är anmäld för framläggning i juni. Filar på detaljer. O, alla dessa detaljer!
 
Annars är det som så att nämnda dotter kan räkna antalet veckor hon har kvar i mellanstadiet på en endaste hand. I höst väntar nytt stadium med ny klass, nya lärare och delvis nya lokaler. Högstadiet och mellanstadiet är visserligen en skola, men eftersom de huserar i olika ändar av byggnaden så känns det både nytt och bekant på en gång. Ett stort steg är det hursomhelst.
 
Den andra dottern har konfirmationen runt hörnet, och igår ägnade vi ett inte oansenligt antal timmar åt att hitta en fin klänning och skor som gör att hon blir längre än sin mor. Det krävs vid pass 10 cm för att lyckas med det, så nu träningsgår hon här hemma.
 
En son har vi också i huset, och han avverkar det ena nationella provet efter det andra med en axelryckning. En del har det bra... Jag försökte ägna lite tid åt klädinköp med honom också, men det gick inget vidare. Att köpa jeans är helt klart en betydligt värre prövning än NP i engelska.
 
Slutligen en fråga.
Jag skriver gärna ihop ord:
iallafall
hursomhelst
hullerombuller (Okej, den är jag tveksam till, men vad är "huller"?)
Hur gör du? Om du inte gör som jag - är det störande?
 
 

Ljus

Nyss skickade jag in min hemtenta för vårterminens kurs, och sedan en vecka är jag tillbaka på mitt vanliga arbete efter avslutad praktik. Igår fick jag tillbaka utkastet till mitt examensarbete från min handledare med kommentaren att det snart är redo för seminariebehandling - några småsaker att fila till först bara. Det känns liksom som att se ljuset i slutet av tunneln! Och solen skiner och vintern är förbi.
 
Det är så skönt att det finns sådana här dagar!

RSS 2.0