Rättning

Ägnar kvällen åt rättning och upprepar "sju veckors semester" för mig själv om och om igen.

Maj

Jag njuter av vad maj har blivit - från snö till sommar på någon vecka bara - och tänker att jag väl ska plita ner någon rad på bloggen innan månaden är över. Dessutom har jag, genom att inte tänka mig för, skaffat mig lite extra hål i schemat till blogg och annat. I förrgår skulle jag rensa ogräs "en liten stund" innan det blev alltför varmt, men så blev jag så förtjust i skillnaden som blev när jag hittade kantstenarna vid gräsmattan under årsgamla lager av mossa, så jag fortsatte i några timmar. Fint blev det! (Just där, resten av trädgården bidar sin tid.) Dessvärre blev det lite mycket för högerarmen, så nu gör det mesta ont och jag har ordinerat mig själv att vila den tills långhelgen är över (måste ju kunna skriva på tavlan nästa vecka!). Gnäller gör jag också, men om jag skriver om det här, kanske jag kan låta bli att ta upp det med min stackars familj stup i kvarten. Den närmaste timman eller så. 
 
Lite roligt är det att jag blänger på kirskålen och maskrosorna och inbillar mig att jag faktiskt skulle ha gjort något åt dem om jag inte hade haft ont. Det är som att jag inte känner mig själv överhuvudtaget. Trädgårdsarbete är inte min grej och inträffar endast sporadiskt. 
 
Annat som händer: 
- De båda äldre barnen avverkar nationella prov och för alla tre närmar sig terminsslutet. Störst är det nog för henne som snart är färdig med grundskolan. Nedräkning pågår!
- Jag har fått ut lärarlegitimationen och känner mig som en ny och bättre människa. Eller nå't. 
- Det är en och en halv månad kvar till min semester fastän maj nästan är slut, och det är väldigt länge. Passar på att göra somriga och semestriga saker på kvällar och helger, så känns det rättså bra ändå. (Promenader, vårmarknad, äta på altanen, datekvällar med maken, mjukglass...) 
 

RSS 2.0