Huvudvärk

Jag är inne i en rättså trög period just nu. Den här veckan har jag haft huvudvärk nästan hela tiden - oftast inte så mycket, men ändå tillräckligt för att det ska vara jobbigt. Jag fick antibiotika för en infektion förra veckan och trodde att huvudvärken kanske var en biverkning av den, men värken hänger kvar trots att kuren (och infektionen) nu är över. Jaja. Skönt att det är fredagkväll i alla fall, och också skönt att inte ha några stora planer för helgen - jag räknar med mycket "sofftid". 
 
Men just nu är det bestämt sängtid. Räck upp handen alla som, liksom jag, betraktar det som en ren lyx att få lägga sig redan klockan nio!

Morran

Hej! 
Jag heter Morran och har haft en tråkig vecka:
- Att jobba har känns tungt och oinspirerat.
- Promenaderna är kalla och halkiga så jag får gå sakta, sakta.
- Det är småtrist och tar sjukt lång tid att få undan julen - samla ihop julsaker, stoppa i lådor, bära ner i källaren, stryka gardiner och jag vet inte allt. Trött i ryggen blir man också. 
- Ett par betalningspåminnelser har landat i brevlådan, och jag står som ett frågetecken inför att det händer fast jag betalar och överför för glatta livet.
- Nu har det börjat hända att jag "hör" knackningar på dörren mitt i natten och får gå upp och kolla så att polisen inte står där med ett dödsbud eller så. (Så'nt där sätter sina spår...) Dessbättre har de inte gjort det, så i det stora hela får det väl gå in på pluskontot ändå.
 
Nu ska jag ge mig på att hitta en bra sak för att kompensera för varje sak jag just har gnällt på:
- Min nya klass är ovanligt liten = lugnare lektioner, mindre administration och färre bedömningar. 
- Varm choklad och filtar.
- Att hitta fina loppisfynd som man hunnit glömma över julen och får ställa i fönstret igen. (Skulle tagit kort om det inte var så mörkt. Och, för all del, om kameran inte låg på jobbet.)
- Att sonen med flickvän överraskade med att ha diskat när jag kom hem från jobbet häromdagen. 
- Att mitt i veckohandlingen stöta på någon och få prata några minuter om saker som faktiskt betyder något.
 
Imorgon: Söndag, är med och fixar kyrkfikat.
Nästa vecka: Förhoppningsvis mer inspiration. 
 
Ha det gott!  
 
 

RSS 2.0