Bättre

Uppdatering: 
Jag fick ett par provsvar med posten igår, och mina värden är mycket bättre nu plus att jag tål gluten. Det var väl inte så illa? Dessutom fick vi våra deklarationer. Jag fick kvarskatt, som vanligt, men maken ska för ovanlighetens skull få tillbaka på skatten och det mer än vad jag ska betala. Bra postdag igår, med andra ord! 

Sommartid

På något sätt har min kropp inte förstått hur omställningen till sommartid fungerar - jag är trött tidigare på kvällen istället för att ha svårt att komma upp på morgonen. Begrip det, den som kan!

Annars är det som så här: Jag är halvtidssjukskriven den här veckan ut, sedan har jag påsklov en vecka och sedan är förhoppningen att jag ska kunna jobba heltid igen. Än så länge känns det lite avlägset faktiskt, men vi får väl se. Jag har tagit nya blodprov men väntar på svar på dem, så ännu vet jag inte hur väl tabletterna fungerar. Första undersökningen är också gjord (lätt det mest smärtsamma jag gjort sedan förlossningarna) och den visade inga fel. Nästa blir om ett par veckor (och det finns inget som tyder på att den blir smärtsam, tack och lov). Jag är fortfarande inte så värst orolig - mer än för att vara glutenintolerant. Det avstår jag gärna. 
 
Vårt (familjens) liv är rusktigt knepigt just nu av olika orsaker, men vi har viss rutin på att ta oss igenom knepigheter och räknar med att det ska gå bra den här gången också. Vi är nog rättså tåliga, sådär som man kan bli när Gud har visat några gånger att han bär. Och återigen blir man så oerhört tacksam för de medmänniskor som på olika sätt visar sin omsorg och kärlek! 

Bekräftelse

Här händer det ett och annat och allt kan jag inte skriva om nu, men lite iallafall. När jag tittar tillbaka i bloggen ser jag dock att det har varit mycket "huvudvärk" och "trött" ett bra tag nu, och vet ni - nu har jag nog faktiskt fått kläm på vad det beror på! Jag tog blodprov hos läkaren häromveckan och det uppdagades att jag har kraftig järnbrist. 
 
Så här står det om symptom på järnbrist på 1177.se:
  • känner dig trött och orkeslös
  • har svårt att koncentrera dig
  • känner dig yr
  • blir andfådd lättare än förut
  • får hjärtklappning
  • har ont i huvudet
  • får öronsus.
När jag läste igenom listan första gången kändes det så otroligt skönt, som att plötsligt se hur alla pusselbitar hör ihop och förstå vad bilden föreställer. Det är också en lättnad att få bekräftat att jag faktiskt inte mår så bra, för jag har undrat över vad som är vad - vad sitter i huvudet, vad är inbillning, vad ska jag ta på allvar... 
 
Nu jobbar jag på att få upp järnvärdet och nu i veckan inleds utredningen för att ta reda på vad järnbristen beror på. Inga i sig trevliga undersökningar, men det behöver ju göras. 
 
Det känns så gott att jag ganska snart kommer att ha ork till saker och ting igen! 
 

RSS 2.0