Hejdå, januari!

Snart är sista dagen i första månaden över, och det kan jag leva med. Det är svårt med peppen i januari, så att säga, men vi har försökt blanda in lite skojigheter i "men det här är ju ett nytt år varför är inte allt bättre"-smeten för att få någon energi. En helg i Dalarna med goda vänner, till exempel, vad sägs om det? Den praktiskt lagda kan möjligen påpeka att januarihelger inte är de bästa för långfärder, men med en bra spellista, trevligt resesällskap och extra spolarvätska i packningen går det bra. Dalarna är fint (har du varit vid Siljan?) och vännerna är bra. Jag tror bestämt att jag fick ett par nya vänner också, storlek mindre.
 
Promenerandet har gått dåligt. Det är inte lockande alls att ge sig ut i mörkret, kylan och halkan efter jobbet och då låter jag bli. Idag fick jag mixtra lite med mina arbetstider pga ett hasteligen insatt möte, så jag kunde ta en promenad på förmiddagen, minsann! Blåsigt och eländigt var det, men att bli lite genomblåst då och då har ju också sin charm. 
 
Och nu några foton från den gångna månaden:
Lämplig inomhusaktivitet: göra minimala saker med cernitlera!
 
Iskristaller - kantiga och symmetriska och ... coola ...
 
Lite suddig bild, men en dag när jag gick runt sjön var grenarna i strandkanten inklädda i ett ganska rejält islager. Jag blev så fascinerad att jag faktiskt lade mig raklång på marken för att komma åt att ta kort. Såg säkert väldigt graciöst ut. 
 
Isdroppen ser ut som en liten halogenlampa men är fin ändå och solsken ger ju sådana färger! 

Det finns blommor att fota på vintern också. Vissna för all del, men i någon bemärkelse blommor ändå. 
 
Ofta går jag från jobbet precis när solen är på väg ner. När jag väl är hemma är det mörkt, så jag får nöja mig med att ta fram mobilen och ta kort medan jag väntar på bussen. I förrgår låg det dimma över isen på Åsunden. Det var svårt att fånga med mobilen, men man ser litegrann iallafall.
 
Och det var januari, det.
 

Trötter

Om man tittar på faktiska händelser så har den här veckan inte varit särskilt speciell, men ändå är jag helt färdig denna fredagskväll. Efter jobbet fixade jag mat till oss, men efter det har jag legat på soffan och sett sex avsnitt (hittills) av en enkel, lagom rolig men ändå lite känslosam serie. Kanske är jag tröttare än vanligt för att jag har haft ovanligt mycket huvudvärk den här veckan. Det i sin tur kan bero på att jag håller på att trappa ner medicindosen. Å andra sidan kan det vara så att jag har haft huvudvärk för att jag är tröttare än vanligt, och det borde inte bero på mindre medicin eftersom medicinen gör mig trött... Så kanske är det något annat och vad är höna och vad är ägg och är det ens någon idé att försöka förstå eller ska jag bara ligga kvar på soffan och småsova framför datorn... 
 
Skönt med helg är det hursomhelst! 
 
 
 
PS. Blommorna på övervåningen är fortfarande inte vattnade, för sist jag tog mig i kragen tappade jag sugen när jag var klar på nedervåningen. Alltså. 

Vattna

Vattna blommor, alltså. Jag är så dålig på att vattna blommor!
 
För trivselns skull har jag tagit några krukväxter till mitt klassrum, och dem sköter jag som en klocka. Måndag morgon: Starta den stationära datorn så att den får gott om tid på sig att vakna, av med ytterkläderna, sätta på tevattnet och vattna blommorna. Det är en rutin och blommorna mår bra. På jobbet. 
 
Hemma tittar jag på blommorna och tänker: Imorgon ska jag vattna blommorna. Det tar ju bara några minuter och de börjar se lite ledsna ut. Påföljande dag ser jag dem igen men är så rysligt trött efter jobbet och känner att det jag verkligen behöver är att halvligga i soffan. Har blommorna klarat sig så här länge utan vatten gör väl inte en dag till någon skillnad egentligen? Och så blir de ovattnade. Länge. Överlever gör de allra flesta ändå, för ömtåliga sorter undviker jag att införskaffa och skulle jag råka få någon klarar den sig max några veckor innan den blir bortom räddning och slutar att vara ett problem.
 
Just nu vet jag inte riktigt hur länge sedan det är sedan blomstackarna fick vatten sist, så det är nog dags. Jag gör det imorgon. 

Sällskapsspel

Sällskapsspel jag spelat hittills det här jullovet: 
 
Balance Ice Cube (eller "Pingvinspelet" som vi kallar det)
Exploding Kittens
Svenska språket
Rackare
Alias
Hissa & Dissa
+ elektroniska spel, om de räknas. 
 
Socialt värre!
Sällskapsspel som jag inte längre ställer upp på att spela för att de tar för lång tid och inte är tillräckligt roliga den tiden man spelare dem: 
Munchkins
Bondespelet

RSS 2.0