Hösttermin

Nu har jag varit tillbaka på jobbet i en och en halv vecka, och det går så bra så - även om det är trist att tiden och orken inte räcker mycket längre än till just jobbet. Under sommaren som gick har jag råkat skaffa mig ett nytt jobb (jag börjar i november), så jag förbereder mig för överlämning av det jag håller på med nu. Strukturerar så att någon annan kan förstå, slänger sådant som jag har sparat "utifallatt" och blir vemodig när jag inser att jag gör saker för sista gången. Det är ändå drygt tio år jag har varit på min nuvarande arbetsplats, utvecklat och utvecklats... På ett nytt sätt håller jag på att inse att mitt arbete skiljer sig från mina kollegors på flera områden, och att det faktiskt bara är jag som har vissa arbetsuppgifter. Det vill till att jag får till överlämningen! Nå, jag har ett par månader på mig både att vara nostalgisk och att organisera, så jag ska nog bli trött på det också.
 
I november är det dags för mig att återvända till folkbildningens ljuva värld, den som jag ursprungligen lärarexaminerades för att verka inom och drömde om att tillhöra. Sedan blev det SFI istället, och det har varit bra, men nu kallar folkhögskolan alltså igen. Borås folkhögskola, närmare bestämt. Jag får väl återkomma när jag faktiskt är på plats, nu är det mest gissningar och grubbel och förväntan för hela slanten...
 
Det artar sig alltså till en ovanligt spännande hösttermin för en annan! Förstås har jag inlett den med att gå ut i skogen och ta kort på svampar. Vissa saker får man ju ändå hålla fast vid. 
 
 
 

RSS 2.0