Nytt

Igår avslutade jag min sista egna Startgrupp. Jag har gjort ett litet överslag och tror att jag har haft minst 40 st Startgrupper över åren, så det är känns ju lite overkligt. Nästa grupp är jag med och startar upp, men sedan drar jag vidare. De närmaste veckorna är tänkta att se ut så här: 
Först vikarierar jag en vecka för en kollega som är på lov. Sedan har jag lov en vecka, men då är jag med på en del aktiviteter på folkhögskolan - ska bl.a. till Stockholm på folkbildningsdagar och träffa styrelsen m.m. Bli lite insatt, liksom. Veckan därpå jobbar jag min sista vecka på SFI, och då tror jag att det blir överlämning för hela slanten. Och sedan drar det nya igång på riktigt. Några lite splittrade veckor jag har framför mig, men jag tror att det blir bra.
 
Här hemma håller vi på att vänja oss vid tanken på att minstingen (som förvisso inte är så liten längre) är glutenintolerant, precis som storasyster. Beskedet kom i början av veckan, men vi väntar några dagar med att gå över till glutenfri kost så att hon hinner pricka av sin lista med saker hon vill äta en sista gång. Det är en sympatisk men ledsam lista, får jag säga. Det allra mesta går att få tag på glutenfria varianter av, men än så länge hör inte doughnuts eller Burger Kings Chicken royale dit. Å andra sidan har utbudet av glutenfritt ökat galet mycket sedan storasyster fick sin diagnos för femton år sedan, och det finns inget som tyder på att det ska sluta komma nya produkter, så vi hoppas! Och framförallt hoppas vi förstås att hon ska känna en märkbar förbättring i sitt mående så att det liksom blir värt att avstå och krångla. 

Raksträcka

Det rullar på i full fart, livet och allting. Jag jobbar på och hinner bara tänka lite på att det inte är så långt kvar. Det är mycket av det gamla vanliga som ska göras, men inte bara. Förra veckan var vi på bokmässan och i tisdags var vi på Göteborgsoperan med eleverna och såg musikalen Oliver. Det var otroligt roligt och jag går fortfarande och nynnar på sångerna ur den. Men det nya pockar också på uppmärksamhet - igår var jag en sväng på folkhögskolan och hälsade på kollegorna där, och på novemberlovet ska jag åka med dem till Stockholm på folkhögskoledagar. Det kommer vara massor av nytt att sätta sig in i, så jag försöker tjuvstarta lite - när orken räcker, då och då. I ärlighetens namn har jag inte fått så mycket gjort i den vägen... Det rullar som sagt på i full fart!
 
 

RSS 2.0