Såld

Vår gamla skrothög till Volvo är såld! Äntligen! Det är inte helt lätt att sälja en bil som inte startar, nämligen, men nu var det en fordonskille som ville ha något att mecka på... Det är inte varje gång man behöver använda startkablar, hammare och kofot (!) för att få bort en bil från uppfarten. Tur att han kan mecka, säger jag bara. Och var inte oroliga, han visste vad han köpte och han fick den billigt. 

Sondag

Maken och döttrarna är på läger, så sonen och jag kan göra vad vi två vill. Det har inte hänt på väldigt länge, om någonsin, så det tog lite tid att komma på vad vi egentligen vill göra. Den här dagen enades vi till slut om att tillbringa i Göteborg. Vi har drivit runt, kikat in i lite affärer (inte varje dag jag bryr mig om Hobbex och Gamestop...), ätit kinamat, åkt spårvagn och hållt på att åka dit för plankning för att jag inte hittade rätt biljettläsare, och så har vi gått på Sjöfartsmuseet. Det var trevligt att gå där med någon som är lika genuint ointresserad av båtar som jag. Vi  tittade hellre på fiskarna i akvarie-delen och upprördes över att manet-akvariet inte var strömt nog, så att alla maneter låg på "rygg" på bottnen. Vi skrattade åt guldsmörkniven som ett skepp tilldelats för sina förnämliga stekar och åt begravningsskeden vid en annan monter. Dessutom hade sonen den goda smaken att faktiskt hoppa till när jag gjorde ett vagt bombliknande ljud när han hade huvudet så gott som inkört i ett kanonrör... Bra sällskap, helt enkelt!  

Kanske

Detta är dagen när jag inte har hört av mig till VAL med alla mina följdfrågor kring antagningsbeskedet eller skickat in min bekräftelse. Jag låg vaken i natt och tänkte igenom hela alltet igen, med fokus på vad jag egentligen ska studera, hur mycket tjänstledigt jag kan ta som minst för att de planer vi gjort och sparar till inte ska skjutas alltför långt in i framtiden, vad det kommer innebära för orken, energin och humöret... Och sedan tänkte jag att det är bara för dumt alltihop och att jag skulle strunta i att läsa och hoppas att det ordnar sig ändå. Så länge ingen mer kvalificerad i kommunen blir övertalig sitter jag ändå rätt säkert, och om den dagen kommer får det väl lösa sig. Så tänkte jag i natt. I dag skulle jag förstås ha pratat med min man om saken, men han är ju på läger, så då kommer det på bloggen istället. 
 
Jaja. Hoppas på bättre sömn natten som kommer och så får vi se hur det blir med allting. 

Antagen

Bestämde mig för att vara vuxen och öppnade det där kuvertet som jag kastade på golvet med all text nedåt igår. Och mycket riktigt.
 
 
Håhåjaja. Hoppades att de skulle ha tappat bort min ansökan eller glömt bort mig eller nå't. Men icke! Massa med jobb har de hittat på åt mig också. MASSA.
 
 
 
Valideringsuppgifter. Examensarbete. Sammanlagt tolv veckor praktik. Och så det vanligt kursarbete förstås. Förstår ni hur lite jag vill det här? Tid, ork, pengar - och det jag behöver är inte kunskaperna, utan bara ett papper. Man vet aldrig, säger folk, men ser ni, man kan veta att man inte vill bli lärare i matematik på högstadiet. Man kan veta det hur säkert som helst. Faktiskt.
 
Suuuuuuuck!

Turkiet

Ni hänger väl med i nyheterna och känner till protesterna i Turkiet. De är lite svåra att missa, så att säga - i Sverige. Tydligen rapporterar turkiska medier betydligt mindre om dem. Jag läste i DN om en programledare för en frågesport som protesterade på sitt eget lilla vis. Hela 70 frågor lyckades han klämma in som på ett eller annat sätt hänvisade till protesterna på Taksimtorget! Exempel:

Fråga 31: Vad refereras till i den turkiska konstitutionens 28:e artikel med orden ”fri och förbjuden att censurera”? Rätt svar: Medierna.

Fråga 53: Vad kallas det när man använder våld utan sunt förnuft? Rätt svar: Oproportionerligt.

Fråga 69: Att frivilligt ställa sin plats till förfogande? Rätt svar: Avgå.

Man bara måste gilla honom, tycker jag. Alla håller dock inte med mig, uppenbarligen, för efter det får programmet inte längre direktsändas.

Inte för att jag är så rysligt insatt, men Erdogan påminner mig lite om en kung i Bibeln. När han tog över tronen efter sin far, bad han rådgivare om hjälp hur han ska hantera folkets böner om skattelättnader. De äldre rådgivarna tyckte att han skulle visa sig godvillig, de yngre att han skulle passa på att visa vart skåpet ska stå. Han följde de senares råd, och hävde i sitt maktfullkomliga tal bland annat ur sig det kraftfulla och oförglömliga yttrandet att "min lem är grövre än min faders lår". Hursomhelst ledde hans hårda bemötande på folkets böner till att hela riket delades i två, och sedan blev det aldrig enat igen om jag minns rätt. (Berättelsen står i 1 Kung 12:10.)

Vi får väl se hur det går, men ett tips till Erdogan skulle ju kunna vara att det sällan är tokigt att lära sig av berättelser ur Bibeln. 

Ah

Skrivbordet är välordnat, pärmar har rensats på så'nt jag inte använt på länge, mejl har besvarats, dokument har uppdaterats, böcker har återlämnats, krukväxter har fraktats hem för omvårdnad och mina burkar är nerplockade ur fönstret så att de inte ska blekas i sommarsolen. Och jag, jag har lämnat kontoret och ämnar inte återvända förrän i augusti. 
 
Eftermiddagen har jag spenderat med näsan i en bok. Imorgon: klippning, och så ska jag boka in den där massagen jag fick i julklapp men som inte blivit av att lösa in än. Ah, semester!
 
 
 
 

Nytt

Så har jag förnyat bloggen lite igen - på riktigt den här gången, inte bara återanvändning av gammalt material. Bakgrunden har jag hittat på webben, här: http://www.webdesignhot.com. Bilden överst är lite "klipp-och-klistra" à moi. 
 
För övrigt har jag städat kyrkan, handlat, ätit årets första färskpotatis, tittat på prinsessbröllop och bakat en banankaka. Resten av dagen: inga planer. Inte för att det är så mycket dag kvar... Men det känns bra ändå!

Bildbomb

Jag tömde nyss kameran, och fyndade förstås. För den som har glömt hur mina kids ser ut, varsågod! Som ni kommer märka finns det en eller två som får problem med ansiktet närhelst en kamera dyker upp i närheten.
 
Först från en promenad i Landskrona:
 (Sura eller coola?)

 
Och så från skolavslutningen. Det är lite tråkigt att inte få vara en del av vårt lågstadium längre. Vi är så nöjda med och tacksamma för barnens tid där!
 
Och så till sist, vad som händer när Stora Stygga Mamman tvingar Tonårsbarnet att vara ute en timme:
Hårt liv!
 

Avslutningstider

Nedräkning pågår! Barnen slutar imorgon, mina elever i övermorgon och jag själv om en dryg vecka. Jag hoppas att jag kommer drabbas av rastlöshet i kombination med energi och arbetsglädje de första dagarna på lovet, för oj, vad mycket som har fått anstå här hemma! Men mycket blir för all del gjort också. Idag har vi till exempel fått iväg två barn korrekt utrustade på olika utflykter, bara en så'n sak! Det ena barnets utflykt krävde dessutom lagning av cykel och träning av användandet av densamma, så det var inget som gjordes i en handvändning. Men som hon har cyklat idag - och njutit av det! Det känns skönt att det fungerade, för jag har faktiskt oroat mig lite för den utflykten, precis som barnet självt. Nu är hon stolt och glad, och det med rätta!
 
Imorgon är det utflykt för ett barn (fika+badkläder) och avslutning för alla tre, varav hela familjen ska vara med på en, utrustad med fikakorg. Sommarlovet kommer inte som en befrielse bara för barnen... 

RSS 2.0