Juli

Förra året tog jag blogguppehåll för att livet var ganska jobbigt, men nu, när bloggen tycks ha hamnat på undantag igen, beror det tack och lov inte på besvärligheter. Tvärtom! Livet är så skönt, så skönt! Jag äter ordentligt, sover ordentligt och gör inte ett skvatt för mycket på dagarna. Stor skillnad mot terminerna, alltså. Jag läser och läser och läser; det är faktiskt inte klokt vad många bra böcker det finns. Den jag håller på med nu, En doft av apelsin (Joanne Harris), oroar mig en aning men går väldigt bra att läsa ändå. Sedan städar jag lite då och då, lagar mat, diskar, tvättar - så'nt där som tar oproportionerligt mycket tid de dagar man arbetar, men som mest känns skönt att få omväxla med på semestern. Hemmafrufällan talas det om. Som om det skulle vara en fälla att ha tid med hemmet och familjen. Men för all del, det har väl sina poänger med att vara anställd också, även om jag har lite svårt att minnas dem för närvarande. 

Fjärilar

Vid svärmors sommarstuga är det en fröjd att gå runt med kameran! Jag gick på fjärilsjakt, och fann denna lurviga skönhet:


En liten stund senare visade det sig att jag inte behövt jaga, för en rar liten blåvinge slog sig så behändigt ner på dotterns sko.
En annan filur fann sig i att bli runtburen av dotter nr 2:


Svägerskan fick också besök.


...som hon förstås ville fota...


Barnens kusin tog över den fjärilen, Guldvinge fick han heta, och sonen fick en blåvingekompis.


Avslutningsvis en kaffesugen liten polare. 


Det blev rena fjärils-safarin den dagen! Kanske ska tipsa svärmor om det som affärsidé? Hon skulle kunna passa på att förevisa humlor, spindlar, flugor, skalbaggar och fästingar också. Sådana har jag också kort på, men på något vis känns fjärilar lite roligare att visa upp...

Fotograf

Lillskruttan har fyllt nio år och blivit kameraägare. Jag tänkte låta hennes bilder illustrera lite av vad vi haft för oss sedan sist. 

Först ut är en bild på en teckning hon gjorde för att placera ut sina nya suddisar på (och fotografera). Jag är mer eller mindre oavbrutet förundrad över mina barns fantasi - den är långt utöver vad jag kan minnas att jag någonsin haft själv!
 
Sedan föll hon snabbt in i att ta likadana bilder som de flesta andra tjejer gör:
  
Fötter och dagens outfit. Ganska roligt, tycker den ömma modern.
 
Man kan även trickfotografera, vilket fadern inte var sen att prova på:
 
Vi hade kalas, som jag redan berättat:

Mormor fick vara modell...


Vi åt grillat...

Och vissa testade rockringen.
 
Dagen efter kalaset packade vi bilen och for österut för att träffa farmor och farbror med familj. Traditionsenligt blev vi bjudna på glassrestaurang - en av sommarens höjdpunkter!
  
Barnen väljer större än de orkar äta och njuter i fulla drag. Jag väljer glassen på andra bilden, varje år, och får finna mig i en del hån för att jag aldrig testar något nytt. Men när det finns en glass som man får både brownie och varm fudge till, varför skulle man välja något annat?
 
Och så for vi ut på landet, och från det kommer nog lite fler kort från en annan kamera och annan fotograf så småningom. Tills vidare: 

Farmor tog med sig barnen för en föräldrafri övernattning i stugan. Barbie med make var med även här.

Fjärilarna var inte ett dugg blyga, och flera av mina kort är just på fjärilar på våra händer, armar, fötter... Mysigt!
 
Nu är vi hemma igen och gör både så'nt som behövs (gräsklippning, akvariestädning, tvätt m.m.) och så'nt vi vill (läsning mestadels för min del).
 
Hoppas din sommar är ljuvlig!
 
 
 
 
 
 
 

Skönt

Dagarna går, och nu har vi skiftat från att göra väldigt mycket ett par dagar till att göra nästan ingenting. Njuter! Tänkte låna dotterns nya kamera och lägga upp lite bilder hon tagit för att visa vad vi gjort, men inte just nu. Om du vill göra dig en inre bild kanske det passar att föreställa dig när vi för några timmar sedan avnjöt den årliga glasslunchen. Som sagt: njuter!

Hejsan

Inlägget nedan var mitt första försök att blogga från mobilen. Med mycket möda skrev jag ett kort inlägg, som inte publicerades när jag ville det - förutom rubriken. Jag tyckte dock att det inte gjorde så mycket, så det fick va' som det blev...

Hittills har jag hunnit med att vara lägerledare (Det kan ha gått bra. Både jag och barnen överlevde iallafall.), vara på reptilmässa (!) i Lidköping (!), måla på huset (bara dörrarna kvar nu), vara på Rörö och komma hem igen. Just nu borde jag städa, men unnar mig en lugn stund istället. Haha!

Vi har tagit lite kort; tänk om jag skulle fördröja städningen genom att ladda upp ett par av dem...

Strandfynd: krabbskal och mängder av maneter. (De fick stanna på stranden.)


Långgrunt = varmt vatten!
 
Att leka bland, klättra i och utforska klipporna är ett måste!

 

Tjejernas favoritplats: På lekstugetaket. De rattar in olika kanaler på den lilla gröna radion och lyssnar på mycket varierad musik, samtidigt som barbiedockorna (som för närvarande är på bröllopsresa, tror jag) njuter av solen.
 
Och så dansas det, till glädje för alla förbipasserande...

Och en annan slappar. (Och bränner sig, men det hör till.)
 

Semester

 

RSS 2.0