Grekland del I

Jag kan nog inte vänta tills intrycken är i ordning, så här kommer inledningen till en osorterad pottpurri från Grekland!


Det var knappt vi trodde det var sant när vår värd öppnade balkongdörrarna och vi blickade ut över Medelhavet - tänk att vi fick ha en sådan utsikt en hel vecka!



Bada kunde man göra där också, så det gjorde vi - många gånger.


Det här med maten oroade mig en del innan vi åkte, med tanke på att mellantjejen är glutenintollerant och dylikt inte existerar i Grekland. Första kvällen åt vi på en väldigt gatunära servering, och vi visade upp det informationskort vi skrivit ut på celiakiförbundets hemsida - mycket pedagogiskt, på grekiska, med förklaringar och exempel på vad tösen inte tål. "Nei, nei" säger de och nickar (mycket svår att vänja sig vid att ja heter nei på grekiska), för att sedan bära ut en tallrik med pommes frites, grönsaker och grillspett på en bädd av pitabröd. "No bread!" säger vi och skickar in tallriken igen. "Not bread, pita!" svarar de. Till slut fick hon dock en tallrik utan bröd, och resten av veckan gick det mycket bättre. De flesta vi träffade på var väldigt tjänstvilliga och tillmötesgående, och dottern klarade hela veckan utan magont.




Kommentarer
Postat av: mormor

Fina bilder! Ser fram emot fler.

2010-07-11 @ 22:42:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0