Säven

Då har vi tagit oss igenom årets första skol- och arbetsdagar. Lite trögt är det ju att komma in i lunken, och igår tog vi det lugnast möjligt.
 
Och så en rapport om huset...
 
Så här såg det ut i vardagsrummet innan arbetet kom igång. Vi hade flyttat på en bokhylla och lagt ut handdukar som vi fick byta ut några gånger om dagen.
 
Nu har vi fått igång avfuktningen på riktigt. Köksgolvet är uppbrutet, likaså golven i ett hörn i vardagsrummet och vår ena dusch. En bit av väggen vardagsrummet/badrummet är blottlagd inpå brädorna. I vardagsrummet har vi en avfuktare och i köket står en annan. Resultatet är att det susar konstant i så gott som hela huset - jag funderar på att döpa det till Säven - och att luften är torr som fnöske.
 
Vardagsrummet:
 
Duschen:
 
Än så länge har vi inte fått beräkning av vare sig kostnad eller tid från försäkringsbolaget, men någon gång har det nämnts att avfuktningen torde ta fyra till sex veckor. Jag hoppas att vi får lite mer information i veckan som kommer, så att vi kan börja fundera på tapeter och golv lite mer konkret. Förhoppningsvis tar försäkringen omgörning av hela badrummet, men det finns viss risk att det bara är själva duschen vi får gjord. Kan ju komma att se rätt lustigt ut...
 
Köket är lite svårarbetat för närvarande, eftersom vi har ont om arbetsytor och det temporära golvet är en smula svajigt. Men vatten och el fungerar som det ska, det är bara diskmaskinen som inte är igång. Lite krångligt känns det ändå, men eftersom det är tillfälligt är det bara att rycka på axlarna och gilla läget. 
 
Det syns inte så bra på bilderna, men mitt på diskbänken sticker det upp ett plaströr som är ganska mycket i vägen när man försöker arbeta där. Ovanpå diskmaskinen är bänkskivan borttagen, så där kan man inte arbeta heller. På eget bevåg har jag placerat vattenkokaren där - nå'nstans måste man trots allt ha sina saker. Kökslådorna och det borttagna skåpet står utspridda i matrummet. Väldans praktiskt!
 
Så har vi det, och det är inte utan att det är skönt att delar av dagen tillbringas på annan plats. Men som sagt, det är ju tillfälligt. Och förhoppningsvis blir det väldigt fint snart nog!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0