Friends

Sitter och tittar på Friends (igen), och fick just syn på den här:
 
 
Hey, Pastorsfrun, du har gett mig burken som Phoebe har världens godaste havrekakor i! 
 
Varsågod för informationen, världen.

Elände

Min son tror att jag kommer att bli en ny sorts gamling när det beger sig - en som sitter och tittar på olika tv-serier hela dagarna. Hm... Baserat på den här veckans eftermiddagar kan jag förstå varifrån han fått tanken.
 
Just nu tycker jag allt att världen är rätt jobbig. Ta bara den enorma mängd kurder som flytt över gränsen till Turkiet i helgen - 140 000, där kan man snacka om massinvandring - för att undkomma ISIS. Jag hade faktiskt inte fattat att ISIS var så starka. Hemska, visst, men mer begränsade, trodde jag. Alldeles nyss, på radio, hörde jag en flykting berätta om hur han med hjälp av skoningslösa flyktingsmugglare tagit sig till Sverige. Han kom fram med livet i behåll, men med själen fylld av de gräsligaste minnen. En del av mina elever berättar om eller antyder erfarenheter som är bortom vad vi kan greppa. Och mitt i all vår välfärd i Sverige, finns det en helt annan sorts, men också obegripliga lidanden. I en sjö någonstans i landet, dyks det just idag efter en kollega som varit försvunnen i några dagar. Sjukskriven, deprimerad, uppgiven. (Ingen jag känner, men anställd på skolan där jag arbetar.)
 
Så, visst, jag flyr in i fantasivärldar emellanåt. Det kanske inte är så konstruktivt, men hjärnan får vila och sedan orkar jag igen. Ett annat sätt att hålla sig igång, är att skriva av sig, och det är det ni får ta idag.  

Kodak

Just nu är världen full av Kodak moments! Varje dag önskar jag att jag hade haft kameran med mig, att bussen kunde stanna en liten stund, att det gick att spara allt det vackra. En dag när jag ändå skulle ha bilen till jobbet, passade jag på att ta kameran med mig och åkte lite tidigare. Vägen jag åker varje dag är fantastiskt vacker bitvis, och jag kommer sakna den när motorvägen är klar.
 
 
 
När jag ändå hade kameran med, tog jag en några bilder på lunchen också. Miljön runt skolan är väl inte fullt så trolsk, men är man på rätt humör finns det alltid något att plåta.
 
 
 
 
 

Växlar

Jobbat lång dag idag (sju till fem, det är långt i min värld), och gick in i någon slags överväxel, så när jag kom hem började jag med den mycket eftersatta gräsklippningen, rättade lite jobbgrejer, slängde in en tvätt i maskinen samt tömde och fyllde diskmaskinen. Just gräsklippningen kom jag inte så långt med, men jag har klippt oändligt mycket mer idag än vad som blivit gjort de senaste veckorna...
 
Nu är normalväxeln ilagd; jag har placerat mig i soffan och ämnar inte flytta mig härifrån på någon timme - alltså inte förrän det är dags att lägga sig. Känns helt okej. 

Bröllop

Nu har vi varit på bröllop i helgerna två! 
Det första med metal-/historietema, och då var det bara att plocka fram medeltidsblåsa och kråsskjorta igen. Det gör vi så gärna!
(Kortet är lånat från facebook.)
 
Det andra var utan tema, och då blev det så här: 
Kortet är inget vidare, men det visar iallafall att det var lite olika... Roligt!
 
Mellan bröllopen jobbar jag som en tok; klassen är stor, klassrummet trångt och kringsysslorna många. Hoppar på att komma ut ur trötthetsbubblan inom kort. Då kanske jag ska få till ett blogginlägg i veckan, iallafall...
 
 
 
 

RSS 2.0