Semesterplanerna

 
Nu är läget så här: 6 + 4 + 3
 
Killer sudoko, alltså - jag fick ett häfte av maken förra året och föll pladask. Bästa ligga i solen-sysslan! Istället för att några av siffrorna finns utskrivna i rutsystemet, får man i ett killer sudoko veta vilken summa rutorna bildar tillsammans. Som på bilden: De två översta rutorna ska ha summan 4 (och måste alltså vara 3 och 1, eftersom det inte kan vara två lika bredvid varandra). Mycket trevligt att pyssla med! Dessvärre har jag inte hittat några i Sverige, men passerar du någon tysk flygplats så finns de där.

Nedräkning

8 + 6 + 4

Sluttampen

Jag räknar ned för fullt. Resultat: Nio dagar till semestern, varav sju arbetsdagar och av dessa fyra lektionsdagar. Det är inte så mycket, minsann, och lika bra är det för musten är urgången såsom traditionen bjuder vid terminsslut.
 
Det vill till att märka att det är sommar fastän det inte är semester, för det är ju faktiskt fullt möjligt att plocka blommor, äta frukost på balkongen (även om just det inte lockat just den här veckan) och ta ett dopp på eftermiddagen även om man måste tillbringa rätt mycket tid på jobbet. (Skrev hon sittandes vid datorn. I soffan.)
 
 

RSS 2.0