Uppfinningar

Jag har inte huvudvärk idag heller, så nu börjar jag tro på förbättring. Annars hade jag laddat för att ringa vårdcentralen idag - det är bara det där med deras system att ta numret och ringa upp efter en stund... När man är hemma fungerar det bra, men när man är på jobbet och har lektioner i tid och otid, passar det sådär. Det känns inte helt hundra att ha med mobilen in i klassrummet när man dagligen säger till elever att stänga av ljudet på sina. Men det löste ju sig själv, på bästa möjliga sätt!
 
Egentligen tycker jag att det är rätt smart uttänkt, det där systemet. Man slipper sitta i telefonkö, och de ringer oftast upp nästan precis när de sagt att de ska ringa. Själv är jag inte jättebra på att komma på nya, otraditionella lösningar - eller ens att komma på att det finns nya lösningar att komma på - så det fascinerar mig när sådana där enkla men funktionella idéer plötsligt dyker upp. Ta till exempel den första läraren som fick för sig att möblera om sitt klassrum från de vanliga raderna. Själv skulle jag bara kört på, möjligen funderat på vem som skulle sitta i vilken bänk, trots att det knappast är någon skapelseordning att kunskap förmedlas till människor i parallella rader. Eller den person som fick för sig att måla väggarna i ett rum i olika färger. Men, hallå, liksom! Men nu när andra har kommit på det möblerar jag i hästsko och målar fondväggar så det står härliga till. Eller nåja. Men en fondvägg har vi iallafall. 
 
Nej, jag är ingen uppfinnartyp, precis. Min bästa snilleblixt kan ha varit när jag kom på att jag kunde klippa av själva foten från mina stödstrumpor och bara använda ben-biten. (Det är ändå den som gör att jag inte får ont, och nu slipper jag frysa om foten för att jag knappt får någon cirkulation i den.) Ganska smart, eller? Bara rationellt, kanske. Hursomhelst tog det mig ett bra tag att komma på det. Så det är tur att det finns andra sorters människor i världen, så jag till exempel slipper sitta i telefonkö. Eller hade sluppit om jag nu hade behövt ringa idag, och det behövde jag ju inte. Och så hade det ju inte passat eftersom jag hade lektioner. Men iallafall! Tur är det. 

Bra

Ingen huvudvärk idag, fortfarande vår och på onsdag får vi en ledig dag som bonus. Man tackar och bockar!

Sådärja

Sisådär, nu var det blått igen! Återanvände mina kakor, och de gamla rutorna har "piffats upp" med en mörk nyans... 
 
Ledig lördag idag, och det är gott så. Läst ut en Damernas detektivbyrå, tagit en vårig promenad, gräddat pannkakor och till och med det sista är ganska fridsamt när man inte är under tidspress. Jag har en galet envis huvudvärk - den är inne på sin andra vecka - och tror nog inte att det kan vara så dumt att ta det lite lugnt. Klok som en bok, eller vad säger ni?
 
Förresten, igår såg jag en ödla i gräset vid busshållplatsen! Ödlor ser jag så sällan (i det fria) att jag liksom glömmer att vi faktiskt har sådana i Sverige. Häromveckan såg jag en räv, och jag tror att det är ungefär den andra jag ser någonsin. Kul! Nu ser jag fram emot fler sällsynta spaningar i sommar. Vi har ju haft en varg i trakten... Men allra roligast skulle det nog vara att få se ett lodjur i det fria. Inte så troligt, men roligt. 
 
 

Kortis

Tre snabba:
 
1. Jag lade mig inte "under min mjuka säng" i fredags. Under täcket, däremot. Skönare så...
2. En kompis fick uppehållstillstånd i veckan! Hon har försökt i 7-8 år och så äntligen! Gott att migrationsverket också förstår att Iran inte är en plats för kristna.
3. Idag har vi beställt ny diskmaskin. Den gamla gick sönder i februari, och vi har ju klarat oss, men det kommer ändå kännas fint att få den på plats.
 
Stort och smått om vartannat... Så galet skönt med uppehållstillståndet. Det är hemskt att se en människa må allt sämre och bara vänta, vänta och hoppas, hoppas.

Rapport

Rapport:
 
- Huvudvärk för femte dagen i rad.
 
- Gör nog om bloggen till mörkblå snart. Den gröna är fin i min dator men väldigt gräll i andra datorer. 
 
- Skjutsar hit och dit idag. Ska snart till sta'n en tredje och sista gång, denna gång för att hämta tonåring. Ser fram emot att lägga mig under min mjuka säng i mitt mörka sovrum efter det. Nya öronproppar har jag köpt idag också. (Vardagslyx. Varnattslyx?)
 
- Pluttan tycker att Picassos tjejer skulle lämna honom när han målat så'na helfula porträtt av dem. 
 
- Vår nya lilla kusin är galet söt - titta på bilderna som jag snott från svägerskans blogg:
 

Syskonkärlek

 
Storebrors knä, en filt och Timon & Pumba var precis vad Liten behövde efter dagens strapatser. Hennes permanenta framtänder kommer inte ner på egen hand, så idag har hon fått lite bling i munnen som ska hjälpa till. Fin-bling, till och med. Kedjor av äkta guld har limmats fast på tänderna för att tandläkarna ska ha något att dra fram tänderna med - tjusigt värre! Dessvärre ingick lite snitt och stygn, diverse bedövningar och lugnande medel i proceduren, så hon har varit rättså låg resten av dagen. Tur då att det finns ett knä till hands!

Nagelfix

Som svar på den överväldigande flod av frågor kring hur det har gått med mina naglar efter dunderkuren som mamma skickade mig, känner jag mig nu tvingad att rapportera. Nej, okej då, jag har inte fått några frågor alls. Ingen minns det ens förmodligen, men i januari bad jag om tips för hur mina naglar ska sluta spricka. Här är bilden jag lade ut då: 
 
 
Nu har jag lackat och filat och grejat ett par månader, och så ser resultatet ut:
 
Så var det med den saken. Men när jag drar på det stärkande nagellacket glänser naglarna iallafall, och det är ju trevligt. Nu tänker jag att lite plusgrader och sommar säkert är bra för naglarna, så det satsar vi på tycker jag!
 
 
PS. Dagens nya vårtecken: krokus, skilla och en myra.

Hmmm

Sonen och hans kompisar är ganska fyndiga, får man säga. De hade en tävling i skolan och fick själva uppkalla sina lag. 
 
"De andras lag hette 'vi'. Vårt lag hette 'dom'.
Dom vann. Vi förlorade."
 
Vi här hemma vet fortfarande inte hur det gick...

Glädjeämnen

Sol, tussilago och snödroppar och äntligen tar jag mig fram på vår uppfart utan att behöva leta efter de små isfria fläckarna. Nu ser jag fram emot att slippa skrapa bilrutan på morgonen också, det kan väl inte vara långt kvar. 
 
Maken är hemma från skidlägret, nöjd och trött som det plägar vara efter dylika strapatser. Det är bra att han är hemma av en massa olika orsaker, till exempel:
- Ikväll får vi hemkokt fruktsoppa till kvällsmat. Det hade inte hänt om jag varit ensam vuxen hemma.
- När jag hör konstiga ljud på natten kan jag lugnt utgå från att det är han som låter. När han inte är hemma förstår jag att det måste vara något annat och så blir jag mörkrädd. Fin logik, eller hur?
- Det är mycket lättare att kramas och småprata när man är på samma ställe.
- Han hade med en väldoftande parfym i fantastisk flaska till mig. (Det är faktiskt en bagatell jämfört med det andra, men flaskan var verkligen underbar. Se själva:
Eller hur?!)
 
Annars har jag börjat jobba igen. Det borde vara ganska exakt fyra år sedan jag började på mitt nuvarande jobb, så jag känner mig hyfsat rutinerad, även om det är spännande och lite läskigt varje gång man får nya elever. Tur då att man kan låta tanken fly till glädjeämnen som vårtecken och fruktsoppa!
 
 
 

Tess

Idag är jag glad för att barnen har fått en ny kusin; en söt och välskapt liten Tess! Svägerskan har haft en riktigt jobbig graviditet, men igår kom hon äntligen, den lilla skatten!
 
Se här!

Äntligen

Vi har gjort det! Hela dagen har vi, dottern och jag, röjt i hennes rum. Heeeela dagen.
Men så har rummet också genomgått en förvandling från detta: 

till detta:Särskilt nöjda är vi med att vi orkade med garderoben/skräpskåpet också. 


 
I siffror:
7-8 timmars arbete
3 halvtimmes-pauser
6 eller 7 soppåsar med oåtervinningsbart skräp
1 kartong med saker att spara i källaren
1 kartong med saker att ge bort
Enormt mycket att köra till återvinningen
4 genomlyssnade CD:s som dottern valde
4 genomlyssnade CD:s som jag valde
0 raseriutbrott/tårar
2 mycket kliande ögon
 
Å, vad skönt det känns att vara färdiga! Nu ska det "bara" köras grejer till sopstationen och second hand-butiken också. 
 
 
 

RSS 2.0