Musikal

Om några veckor är det dags för musikal igen! Jag sitter här hemma och plågar familjen genom att nödtorftigt spela mig igenom sång efter sång på pianot, med pauser och omtagningar för att kolla upp stämmor och helhet. Dessutom går jag runt och mumlar repliker och gestikulerar, men det försöker jag göra i smyg...
 
Musikalen vi ska sätta upp är samma som vi satte upp förra året. Den heter Sökaren, och handlar om människans sökande efter mening och Guds sökande efter människan. En del förändringar är gjorda, en ny scen bl.a, men alla underbara sånger är kvar. Manuset är faktiskt lite bättre än sist, tycker jag, som fått en kopia. Själv kommer jag få ta ut svängarna lite mer i skådespeleriet, och det är ju spännande. Men mest av allt ser jag nog fram mot sångerna i sin helhet, med de duktiga solisterna. Huvudpersonen är en ren njutning att lyssna på!
 
Nå, du är så välkommen!
Fakta:
Fredag 21:a mars kl. 19.00 är det en föreställning speciellt inriktad på ungdomar. Är du mellan 13 och 25 är det fritt inträde den kvällen.
Lördag 22:a kör vi också kl. 19.00. Biljettpris: 100 kr, barn t.o.m. 12 går in för halva priset. 
Söndag 23:e är det kl. 18.00, med samma priser som på lördagen.
Alla föreställningar är i Bäckängsskolans aula (nu snackar vi Borås, alltså). Biljetter säljs vid dörren 30 min före föreställning, vill man förköpa kan man göra det på Turistbyrån eller i Pingstkyrkan i samband med gudstjänst. Eller kanske genom mig, om man frågar snällt. 
 
Å, det ska bli så roligt!

Uttråkad

Jag har tråkigt, men det gör inget för jag vill egentligen inte göra något ändå. 
Sådan är min kväll. Och din?

Lättja

Tulpaner är fint. Plocka fram kvällsmat är tråkigt. Alltså: Jag sitter kvar i soffan och tittar på tulpanerna och hoppas att det ordnar sig med kvällsmaten ändå.
 
Eller inte.

Samlade

Nu är alla hemma igen! Sonen väckte jag när middagen var klar, övriga kom upp några timmar tidigare. Lägren har varit bra, uppenbarligen, och det är inte lätt att få en syl i vädret när man sitter vid matbordet. Alla har massor att berätta. "I Sälen..." avbryts med "Men i Hemsedal...". Då är inte mitt ynkliga "I Ulricehamn..." mycket att komma med, även om det för mig personligen känns ganska stort att jag faktiskt har ägnat en halv dag åt skidåkning. Det är ganska exakt halva mitt liv sedan jag åkte slalom sist, så det var lite vingligt, men det gick bra och var rentav hyfsat roligt. Tur att jag har vänner som drar med mig på saker ibland...
 
Annars har veckan varit lugn och möjligen i tystaste laget. Det är ovant att bli färdig med någorlunda stora projekt och sedan ha massor ledig tid över. Ovant, men inte obehagligt. Förresten är jag så nöjd med skafferiet att jag går in i det ibland och stänger dörren och står där och fnissar förtjust. Sedan gör jag jättemogna saker och får fullt med vuxenpoäng igen. (Om någon skulle bli orolig.)
 
Strax ska vi titta på Melodifestivalen; trångt och härligt blir det i soffan!

Skafferiet

Jag är fortfarande inte färdig med skafferiet, men det är urtorkat och hyllpappret är på plats. Några saker har jag ställt in, men det mesta står kvar på bord och köksbänkar. Eftersom jag har varit i Ullared idag också, är jag lite trött - och det är ju bara jag hemma som ser stöket. Det var dåligt med hyllpapper på Ge-Kås, så jag tog svängen om Ica Maxi på hemvägen. Där fanns det bara prickigt, men det är ju fint så jag klagar inte. Jag stod och vägde mellan rött och blått en stund, men så blev det blått. På något vis tycker jag att blått är en väldigt naturlig färg att ha i köket (eller vad säger du, mamma?) och liksom utan att tänka köper jag blått när det ska handlas diskborstar, torkhanddukar och dylikt. Egentligen går vårat kök mer i någon slags svag grå-lila-rosa nyans, men det låtsas jag inte om. 
 
 
Det var lite pyssel med att få pappret på plats, och nu hoppas jag att det håller länge, länge.

Rensning

Uppe före tuppen i morse, för att assistera för övriga familjens ivägåkning på olika läger. Enligt rapport har samtliga det bra. Nåja, samtliga har inte hört av sig, men jag  har iallafall hört från båda läger och allt verkar vara i sin ordning. 
 
Strax ska jag knyta mig, nöjd med att veta att allt i frysen och allt i skafferiet är fullt ätbart. Storrensning är vad jag tar mig för när huset är tomt, och idag stod avfrostning av frys och röjning i skafferiet på programmet. (Inte så säker på att det blir mer rensning än så. Man blir lite less...) Frysen gick hyfsat snabbt och lätt, men skafferiet är inte färdigt alls. Det värsta är dock gjort: att med en blandning av dåligt samvete och tillfredsställelse kasta det som stått i skymundan och blivit gammalt. Exempelvis hittade jag en oöppnad förpackning med vaniljsåspulver som var färdig att sprängas. Jag visste inte att torrvaror kunde bära sig åt på det viset - bli uppblåsta och dana - men man lär sig ständigt nya saker. Kvar i städningsproceduren är den lilla, lilla detaljen att torka rent och ställa tillbaka, men innan jag fyller skafferiet igen funderar jag på nya hyllpapper. Ni vet, jag har ju faktiskt ett gå-in-i-skafferi (även om det, före idag, var ett tag sedan man faktiskt kunde gå in i det), och det kunde ju vara fint med lite gammeldags blommiga eller kanske käckt prickiga hyllor där, tänker jag - särskilt ihop med mina burkar. Imorgon ska jag se vad jag kan hitta, men först: knytning!

Dagen

Man blir lite snurrig av att hjälpa tre barn med olika personligheter att packa till en veckas läger. En har redan plockat fram allt och lagt i en hög på sängen, den andra gör inget förrän hjälpen dyker upp och den tredje har en detaljerad lista med rutor att kryssa av det nedpackade i. Hursomhelst har vi nu tre nästan färdigpackade väskor i huset. Matsäcken till bussresan har vi också lyckats sno ihop och nyss kom det sista barnet ut ur duschen. När Melodifestivalen börjar, ska vi nog kunna sitta i lugn och ro och titta, och imorgon bitti behöver vi förhoppningsvis inte tänka på så mycket sådär i sista minuten.
 
Nu ska jag sluta blogga och lyssna på Lillan, som har högläsningsläxa. En kvart om dagen. Just nu är det en älvbok som avverkas - lika så gott att jag får den läst för mig, annars hade jag nog aldrig brytt mig om den...

Vardag

Här finns inte ork och inspiration till bloggeriet, som synes. Det knallar på som vanligt; tänker inga nya tankar och provar inga nya saker...
 
Om en vecka är det sportlov i vår del av landet, och det känns inte alls för tidigt. Mer som väldigt passande, faktiskt. På hallgolvet ligger för närvarande tre högar - en med halsdukar, en med mössor och en med handskar. Idén är att alla barn ska hitta varsin halsduk, en mössa-som-man-kan-ha-under-hjälm samt ett reservpar handskar. Det börjar finnas en del att ta av i gömmorna! Långkalsong-beståndet är genomgånget, och resultatet är som väntat att tonåringen har vuxit ur allt och inget har att ärva. Inte ens mina har han någon nytta av, drasuten. Men det är ju lättare att köpa en uppsättning nytt än tre, så det var värt att gräva i gömmorna. 
 
Ja, ni ser varför jag inte bloggar så ofta. Det blir mest disk och tvätt av alltihop när man ska ta det som ligger överst...

RSS 2.0